Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Дават нисколихвени заеми за топлоизолация на жилищата



11 Март 2005, Петък


Автор: Burgas Info



От началото на месец май потребителите ще могат да теглят нисколихвени кредити за осъществяване на мерки за енергийна ефективност в жилищата си.
Това съобщи председателят на Агенцията за енергийна ефективност Таско Ерменков, цитиран от БНР.

Сумите от 500 до 5000 евро могат да бъдат теглени за подмяна на дограма, топлоизолация или електрически уреди, които консумират много ток.
Заемите са индивидуални и не е необходимо собствениците от цялата сграда да кандидатстват като едно юридическо лице.

Таско Ерменков обаче подчерта, че частичното саниране на сградите, което дава възможност за пестене на енергия, не е толкова ефективно и икономически изгодно, както цялостното.

По анализи на Агенцията за енергийна ефективност домакинствата у нас харчат два пъти повече енергия от тези в западноевропейските страни.
В същото време само около 1% от електроенергията в България се произвежда от възобновяеми енергийни източници, посочват експертите, цитирани от Дарик радио.

Лихвата по заемите, които ще отпускат банките, ще бъде по-ниска от тази на потребителските зами, а сумата ще се връща до 5 години.

Обслужването на кредитите ще става чрез български банки, които са подписали споразумение с Европейската банка за възстановяване и развитие.

Европейската банка ще отпусне 50 милиона евро за кредитната линия за финансиране на проекти по енергийна ефективност в бита, а Международната финансова корпорация – 10 милиона евро за финансовото структуриране на проекта.





Прочетено: 2021 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
бургаска среща аз Ремонтира носачи BMW Бодил край Ясна поляна hannah montana pepi Родното небе Конкурс прическа Бургас 2009 Созопол Българско село Велодорожка Мебелна Фабрика ДИЕЗ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development