Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кабинетът избра 4 април за ден на атлантическата солидарност



11 Март 2005, Петък


Автор: Burgas Info



4 април да бъде обявен за ден на Атлантическата солидарност, който да се отбелязва всяка година в България. Това е предложение на Междуведомствения съвет за интегриране в НАТО, председателстван от вицепремиера Пламен Панайотов. На 4 април 1949 година във Вашнигтон е подписан Североатлантическия договор. На днешното заседание на съвета е предложено на Министерския съвет да постанови и 9 май да бъде отбелязван като Ден на Европа и в България, така както това се прави във всички страни-членки на Европейския съюз, след взетото решение през 1985 година от Европейския съвет. Кабинетът ще определи и използването на официалните флагове на НАТО и ЕС заедно с българския национален флаг. На заседанието на междуведомствения съвет е обсъдена и подготовката за отбелязване на първата годишнина от присъединяването на България към Североатлантическия пакт.

През тази година страната ни ще бъде домакин на редица политически форуми на НАТО, като годишното заседание на Консултативната група по атлантическа политика и семинар на политико-военната група на старшите служители по неразпространението на оръжия за масово унищожение, финансово осигуряване на дейности и проекти в изпълнение на Меморандумите за сътрудничество в областта на европейската и евроатлантическа интеграция на България със страните от Югоизточна Европа и Черноморско-Кавказкия регион.

Днес бе решено още да бъдат разпределени 75 милиона лева за дейности по участието на България в НАТО през 2005 година. Средствата са одобрени със закона за държавния бюджет и ще бъдат използвани за подготовка и участие на страната ни в работата на органите на НАТО, подготовка на военните способности за поемане и изпълнение на съюзнически задължения и постигане на по-добра оперативна съвместимост със съюзниците.

Участие в съвместни съюзнически и партньорски учения и изпълнение на поетите от България цели на Въоръжените сили, осъществяване на двустранни посещения, срещи и консултации с НАТО, страните от Алианса и страните, кандидатстващи за членство, както и провеждане на заседания, семинари, курсове и други дейности по линия на НАТО у нас, също ще бъдат финансирани.


Прочетено: 2143 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Малката Жреци на музите 2009 Флора Бургас 2009 ograda Конкурс прическа Бургас 2009 Приятелки в три цвята розичка Казанчето, Странджа Флора Бургас 2009 pepi моите цветя хотел приморец
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development