Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

4 компании на търг за летище Бургас и Варна



08 Март 2005, Вторник


Автор: Burgas Info



Четири компании отиват на финала на търга за отдаване на концесия на бургаското и варненското летища, стана ясно, след като министър Василев отвори получените предложения.

Това са Hochtief Airport GmbH, който участва заедно с нашето дружество Албена АД, и Fraport AG Frankfurt Airport Services Worldwide в сдружение с друга българска фирма - БМ Стар ЕООД, датската Copenhagen Airports A/S и обединението между френската компания Aeroports de Paris и кувейтско-арабския консорциум Mohammed Abdulmohsin Al-Kharafi and Sons.

Високите изисквания отсяха сериозни летищни оператори от останалите претенденти, обяви министърът на транспорта и съобщения Николай Василев след отваряне на офертите.

Сред изискванията на концесионния договор са 40%-на тежест на инвестиционното предложение и по 30% тежест на бизнес-предложенията и концесионно възнаграждение.

Всяка от компаниите внесе по 300 хил. евро депозит за участие.
Николай Василев обясни, че от концесионера се очаква да постигне максимално изгодни цени и съответно категория 4-Е за летище Бургас, и 4-Д за Варна.

В бизнес-предложението трябва да е фиксирана и социалната политика, и мерките за сигурност, и запазването на околната среда.
Въпрос на преценка на новия собственик е дали ще реконструира старите или ще стрoи нови летищни сгради.

Победителят ще заплати еднократно концесионни възнаграждения от 3 млн. евро в едномесечен срок от подписването на договора.
След това то ще е 12% от общия размер на приходите или от летищните такси. Изборът ще е в полза на по-голямата сума, обясни Василев.

Сред задачите на концесионера са да поеме всички функции на летищна администрация, да притежава лицензи за въздухоплавателен оператор и за всички наземни дейности и не на последно място да гарантира целогодишното 24-часово функциониране на летището.

Според Николай Василев не е реалистично да се очаква незабавна промяна още това лято.

Транспортният министър обаче е категоричен, че в рамките на 2-3 години промяната ще е коренна и в приходите, и в пътнико-потока на двете морски летища в България.




Прочетено: 3530 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ Созопол Международен Семинар на фризьорите София Египет Конкурс прическа Бургас 2009 АЗ Черноморец Бургас Хималаи Аз и моя брат  аз с двете  деца и той с неговата си дъщеря Почистваща фирма Варна ухажване
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development