Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Прокуратурата в Бургас проверява три лица за незаконно придобито имущество



11 Февруари 2005, Петък


Автор: Burgas Info



Престъпленията в Бургас, Ямбол и Сливен са намалели с 10 000 през последните 7 години,съобщи апелативният прокурор Йордан Иванов .
Апелативните магистрати направиха отчет на дейността си за изминалата година. На него присъстваха Митьо Марков-заместник главен прокурор на Републиката и ръководител на Върховната административна прокуратура, Ангел Илиев-представител на Върховната касационна прокуратура, директорите на регионалните дирекции на вътрешните работи в Бургас, Сливен и Ямбол.
Оценката за работата на Окръжна и Районна прокуратура в Бургас е много добра. Престъпността през последната година намалява макар и с малко, отчетоха магистратите.
Не са констатирани слабости в работата на двете прокуратури. Препоръките, които са дадени на бургаските магистрати са свързани с ефективността на тяхната дейност. Целта е заловените престъпници по-бързо да бъдат изправени пред съда. За това е необходимо добра координация между полиция, разследващи органи и прокуратура.
Като проблем в работата на прокуратурата бе отчетен малкият личен състав. В Бургас на един прокурор се падат по 14 дознатели.
Три проверки за незаконно придобито имущество по Закона за собствеността на гражданите текат в момента в Бургас, съобщи окръжният прокурор Ангел Ангелов. Специална общинска комисия е ангажирана с оценка на имуществата на проверяваните лица и справка за подадените данъчни декларации. Събраните материали ще бъдат предоставени на прокуратурата, която ако намери основание ще внесе исковете в съда.
През 2004 година в прокуратурата са изготвили над 50 хиляди решения, което е с близо 5 хиляди повече спрямо предходната година.
Образувани са 365 корупционни производства, като 118 от тях са приключили с досъдебен процес.
1099 присъди са изпълнени през 2004 година, като на съд са предадени 3234 лица. От тях 3078 са мъже, а 156 са жени.
169 са досъдебните производства за трафик на наркотици. Издадени са 60 обвинителни акта срещу 74 обвинени лица, като 19 от тях са получили ефективна присъда , а 10 са непълнолетните.
Срещу 401 непълнолетни лица са образувани дела. 665 са лицата които се водят на отчет в Детска педагогическа стая, сочат още данните от отчета на Окръжна прокуратура.

Причинените щети по образуваните досъдебни производства възлизат на над 3 млн и 108 хиляди лева. От тях са възстановени едва 1 131 000 лева.
За поредна година се е запазила тенденцията за намаляване броя на върнатите от прокуратурата полицейски производства.
Причината за това са постоянните консултации на полицейските служители с прокурорите, както и подобряване качеството на обучение на дознателите, отчетоха бургаските магистрати.
Те отбелязаха, че през изминалата година няма наказани прокурори. Не са констатирани и случаи на намеса в работата на прокуратурата.


Прочетено: 4519 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
лека вечер 2 Александропулис, юни.2007 розичка Фонтанът на площад Флора Бургас 2009 Пластири за отслабване Hoodia (Худия) камини ЕЛЕКТРИЧЕСКИ Флора Бургас 2009 Пони тоже кони pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development