Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Четири курорта в Бургаско, селища с национално значение



01 Февруари 2005, Вторник


Автор: Burgas Info



Ваканционно селище "Елените", община Несебър, Курортен комплекс "Слънчев бряг", Ваканционно селище "Дюни", община Созопол и Курортен комплекс "Международен младежки център - Приморско" вече са селища с национално значение. Решението е обнародвано в днешния брой на Държавен вестник.
С получаването на този статут, единствено министърът на регионалното развитие и благоустройството ще може да възлага или да разрешава изработването на общи и подробни устройствени планове или техните изменения, както и да ги одобрява след задължително съгласуване със съответния общински съвет и Националния експертен съвет по устройство на територията и регионалната политика.
Припомняме ви, че срещу проекта на министър Валентин Церовски се обявиха кметовете на курортните общини, на чиято територия се намират ваканционни селища и курортни комплекси. Градоначалниците определиха идеята като намеса в работата на местната власт. Според изпълнителния директор на "Слънчев бряг" АД- Малина Бакалова обаче обособяването на курортите ще позволи средствата от туристическите такси да отиват директно при тях, а не в бюджета на общините, които ги разпределят по своя преценка.


Прочетено: 2298 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepta Пролет, кокичета сред тухли Странджа, Бръшлян ВИК УСЛУГИ БУРГАС кафето ми димитров ден майк Spirit of Burgas Зима в Странджа Роза pepi КАСТИНГ  ЗА  МОДЕЛИ - AF  MODELS - гр. Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development