Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Разясняват на тинейджърки как да се пазят от СПИН



24 Януари 2005, Понеделник


Автор: Burgas Info



Журналисти и студенти от Бургас ще се включат в отворения форум "Ти решаваш". Той е част от националната АнтиСПИН кампания. "Ще обърнем специално внимание на младите жени и момичета, защото се оказва, че те са рискова група", уточниха от ХЕИ- Бургас.
Момичетата трябва да се научат на безрисково суекуално поведение, за това и в пилотния проект ще се прилагат модерни методи за проучване на нуждите на младежките общности и изграждането на обучителни модели по превенция, коментираха експерти. Програмата по превенция и контрол на ХИВ СПИН се провежда от Министерството на здравеопазването, Коалиция АнтиСПИН и отдела за социално равитие на ООН.
До деня на влюбените- 14 февруари ХЕИ- Бургас, Младежкият червен кръст и асоциация "Доза обич" ще проведат поредица от срещи, насочени към по- добрата информираност на младите хора в града.
Според експерти, рискът от заразяване с ХИВ инфекция засяга особено младите жени, които са 64% от младите хора.
Статистиката сочи, че почти половината от живеещите със вируса на ХИВ СПИН в развиващите се страни са жени. Данните от редица изследвания показват че ХИВ се предава 8 пъти по- лесно по посока от мъжа към жената при случаен полов контакт.
Съвместно със студенти и със съдействието на академичния екип на Бургаския свободен университет от 1 до 15 февруари ще бъдат разпространени брошури и листовки, презервативи и плакати с мотото "Ти решаваш".


Прочетено: 2513 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 бургаска среща Pink For Sale Pepi Кукерландия 2011, Ямбол Рибарският пристан в Созопол евро 2008 Етнографски музей Бургас Цветы луговые Пристанище Приморско
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development