Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Социално слабите граждани няма да подават молба за здравно осигуряване



04 Януари 2005, Вторник


Автор: Burgas Info



Над 200 хиляди социално слаби граждани ще получават здравни осигуровки за сметка на републиканския бюджет от началото на 2005 г. Така те отново ще могат да ползват безплатни медицински услуги. Става дума за бедни в трудоспособна възраст, които имат право на месечно социално подпомагане, на целева помощ за отопление или са настанени в специализирани институции за социални услуги.
Подпомаганите граждани няма да подават никакви допълнителни документи, осигуровките им ще се уреждат по служебен път. Данните за тях ще се подават всеки месец от дирекциите “Социално подпомагане” към Националния осигурителен институт, откъдето средствата за здравно осигуряване ще се превеждат на Националната здравноосигурителна каса. Преди изготвянето на списъците, социалните работници ще проверяват дали социално слабите са регистрирани като безработни. Хората, които нямат регистрация в бюрото по труда, ще губят право за здравно осигуряване за съответния месец.
Социално слабите с право на енергийно подпомагане ще запазят здравното си осигуряване и след приключването на отоплителния сезон на 31 март 2005 г. Онези, които са получили помощ за отопление с твърдо гориво за тази зима, ще бъдат осигурени до 30 октомври 2005 г., освен ако не започнат работа, което би им гарантирало осигуровки на друго основание. За хората, които получават целева помощ за отопление с електро- и топлоенергия, данните ще се подават ежемесечно в зависимост от това дали имат право на достъп до целевата помощ.
Правото на бедни да получават здравно осигуряване за сметка на републиканския бюджет е регламентирано с влязла в сила през декември 2004 г. промяна в Закона за здравно осигуряване.


Прочетено: 2949 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Списание Влъхвите  Eroapteka закачалки 1 Републиканска след ремонта pepi ВИК БУРГАС УСЛУГИ ДЕНОНОЩНО-0885872363 горноезеровски циганин АРКУТИНО аз орел
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development