Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Васил Камберов: Хората не заслужават да бъдат подвеждани



07 Декември 2004, Вторник


Автор: Burgas Info



интервю с областния председател на СДС Васил Камберов

- Как се разви местната организация за 15 години?

- На приливи и отливи, в различните периоди. Премина през много перипетии и трудни моменти, но СДС си остана кауза на хилядите честни хора, които се противопоставят на статуквото. Не трябва да се забравят хората, които през годините допринесоха за създаването и утвърждаването на тази организация, хилядите редови членове, които се опълчиха срещу диктатурата на местната комунистическа власт. За съжаление в историята като че ли останаха повече имената на тези, които нанесоха непоправими трусове на организацията и чиито имена все още носят негатив за СДС.

- В криза ли е дясното политическо пространство?
- Дясното пространство не може да е в криза, защото дясното мислене е идеология, то не е очертана от граници територия. По- скоро трусовете, които преживяха партиите в дясно се дължат не на членовете и симпатизантите. Те бяха нанесени от личности, които поставиха себе си над идеята. Някои от тези хора, които останаха трябва да преглътнат собствено си его в името на обединението и бъдещето на България.

- Значи става въпрос за конфликт на лични интереси, кой тогава допусна личностните интереси да разбият една от най-големите партии?

- Тези, които поставиха личните си и корпоративни интереси над партийните вече не са в СДС. Допускам, че тези личности бяха внедрени от нездрави сили и използваха каузата и името СДС най- безкрупулно. Въпреки техните деяния, те не успяха да разбият СДС, но нанесоха вреда като намалиха доверието на хората към СДС. И за тези техни постъпки ние все още се оправдаваме, независимо, че нямаме никаква вина. И тук е момента да благодаря на всички членове и симпатизанти на организацията за това, че трезвия разум надделя над разочарованието от тези личности.

- Ще допуснете ли депутатската листа отново да бъде наредена на централно ниво, как ще става номинирането на кандидат-депутатите?

- Категорично заявявам, че няма да го допуснем. Има и решение на общинският съвет на СДС Бургас в тази насока, кандидатите да бъдат местни хора, които познават добре проблемите на града и които ще ги защитават и отстояват. За номинирането на кандидат- депутатите има приети критерии и правила за издигането им, които са приети от последния национален съвет на СДС.

- Каква е оценката Ви за работата на общинската структура на СДС ?

- За първи път общинските ни съветници са толкова млади хора, изпълнени с желание за работа. Никога досега не сме имали толкова инициативи, които засягат не грандиозни обещания, а по-конкретни и реални проблеми на жителите на общината, с конкретни предложени от нас решения. Мисля, че това се забелязва от бургазлии, въпреки нежеланието на другите партии да подкрепят нашите инициативи в много от случаите от чисто политически мотиви. През последните години ние не само говорихме, ние търсихме обратната връзка с хората. Търсим тяхното мнение, допитваме се до тях, защото имено те са най- важният коректив в ежедневната ни дейност. Приемаме предложенията им, критиките им, препоръките им, защото сме се поучили от това, че нарушената обратна връзка води до лоши последствия за организацията. В последно време в структурите на СДС в областта започнаха да се завръщат много от старите членове и симпатизанти и това е факт, който изключително много ме радва. Бъдещето на партията е неминуемо свързано с изпълнението на всички поети от нас обещания. Хората не заслужават да бъдат подвеждани никога повече, достатъчно разочарования претърпяха в тази насока.


Прочетено: 1969 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Pepi КАЩА 20КМ ОТ БУРТАС Истанбул Ето го Немо Жреци на музите 2009 Spirit of Burgas Бургас, ФЛОРА 2008 Храм св.св. Кирил и Методий АЗ ПЕПИ Маската Изтравниче Воробей от страха полез на стенку
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development