Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

След 6 години следствие, съдят футболен бос за тежка катастрофа



01 Декември 2004, Сряда


Автор: Burgas Info



6 години след тежка катастрофа с двама загинали, делото за инцидента влиза в съда. Подсъдим е президентът на ПФК “Черноморец” Ивайло Дражев. Тежката катастрофа е станала на 31 юли 1998 година. През 98 година Дражев получава и условна присъда за друга катастроха, при която е загинала негова приятелка. Ивайло Дражев е пътувал с личния си автомобил Волво от Созопол за Бургас. Според свидетели, той е загубил контрол над колата и е навлязъл в насрещното движение. Там се е блъснал челно в лек автомобил Мерцедес. От удара на място е загинал шофьорът на Мерцедеса- Димитър Кехайов. Пътуващата до него Румяна Димитрова е тежко ранена. Младото момиче остава в кома 10 месеца и умира без да дойде в съзнание. Единственият оцелял е майката на Румяна- Верка Димитрова. Тя поиска кръвнина от 150 хил лева за убитото си дете и 80 хил лева за нанесените на нея тежки телесни повреди. Съпругата и децата на загиналия Димитър Кехайов се отказаха от гражданския си иск. Вдовицата на Димитър- Лиляна е пратила писмо в съда, че заради тежкото си материално положение не може да пътува до Бургас и се отказва от претенциите си като граждански ищец.
Ивайло Дражев обяви, че не той е карал колата във фаталния ден и поиска делото да се върне за ново разследване. Според него и защитата му, шофьорът, причинил катастрофата е турски граданин. Адвокатите на Ивайло Дражев дори цитираха разпит на въпросния мъж, който на 24 юли 1998 година признава, че е шофирал Волвото. Катастрофата обаче е станала седмица по- късно, контрираха от прокуратурата. “Как не го е срам да лъже, нали съм жива и видях какво стана”, заяви Верка Димитрова. Според нея Дражев е бил единственият човек в автомобила. Карал е пиян и след удара започнал да звъни на приятели, да дойдат да му помогнат. “През цялото време държеше волана и повтаряше “какво направих, какво направих”, допълни още Верка Димитрова.
Оказва се обаче, че има противоречия в нейните показания. При първите разпити тя е заявила, че е била в шок и не си спомня нищо от катастрофата, а сега е уверена, че Ивйло Дражев е пътувал сам. В хода на заседанието се оказа също така, че през 1999 година след споразумение Верка Димитрова е получила 20 хил лева срещу обещанието, че няма да завежда граждански иск.



Прочетено: 2122 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Международен Семинар на фризьорите София ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ-ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ hannah montana Четвърти рожден ден Пристанище Созопол Камини CLAM - CORTONA angolare Bulgarian Airlines...ама в Кайро Spirit of Burgas Бургаският кей Цвете Парк в Бургас, Младежки дом
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development