Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургаските депутати обещаха помощ за Меден Рудник



29 Ноември 2004, Понеделник


Автор: Burgas Info



Бургаските депутати ще изготвят общо искане, с което ще настояват за отпускане на допълнителни средства за изграждането канализацията в к/с “Меден Рудник”. Между първо и второ четене на Бюджет 2005 депутатите ще направят общо предложение за увеличаване на целевата субсидия на община Бургас.
За това се договориха на среща кметът Йоан Костадинов и народните представители от втори бургаски многомандатен избирателен район.
Градоначалникът поиска от тях съдействие за осигуряване на допълнителни средства от държавния бюджет. Парите са необходими за изграждането на пречиствателни станции и съоръжения и канализация в к/с “Меден Рудник”, кварталите “Победа” и “Акации”. На поканата не се отзоваха шестима от тринайсетте бургаски депутати. На срещата присъстваха представители от НДСВ, ОДС, Коалиция за България и БЗНС – НС.
“Паралелно ние сме готови в най-кратък срок да обявим публично становището на нашата парламентарна група по този въпрос”,заяви народният представител от Коалиция за България Любомир Пантелеев. Негово беше и предложението за изготвянето на общо становище на бургаските депутати.
В Министерството на финансите не е пристигало писмо от община Бургас, в което се настоява за отпускане на допълнителни средства за изграждането на канализацията в к/с Меден Рудник. Това съобщи депутатът от ОДС Петър Жотев, който преди срещата е направил справка във финансовото ведомство. От общината обаче заявиха, че са изпратени няколко писма до Министерството на околната среда и водите. Първото е от 14 юни тази година. Други от писмата са били представени лично във ведомството, уточни зам.кметът Красимир Николов. “Административна грешка или недоразумение е причината до този момент да не бъде разгледано и уважено искането на бургаската община”, допълни Николов. На този етап от общинската администрация подготвят наново документите за кандидатстване по четири екологични проекта. Става дума за кварталите “Победа”, “Акациите”, “Долно Езерово” и “Крайморие”. Освен тях общината ще иска финансиране и за проекти, свързани с инфраструктурата на града.
“ Ще подкрепим предложението, но не гарантираме, че ще го доведем до успешен край ”, бе мнението на депутата от БЗНС - НС Георги Станилов. Той упрекна общинската админтистрация, че не уведомява с писма народните представители за проектите, по които кандидатства. Според депутата от Коалиция за България Стойко Танков средствата трябва да се търсят от две места - от бюджета и от ведомството на Долорес Арсенова.
Община Бургас работи по проект за изграждане на канализация на к/с “Меден рудник”. До момента са усвоени 3,3 млн лева. За завършването на канализационната система обаче са необходими още 1,2 млн лева. Обектът обслужва жилищен район с население 72 хил. жители. Местната администрация иска средства от държавния бюджет,за да се включи в проекта по програма ИСПА. Той е част от меморандум между МОСВ, ИСПА и община Бургас. По европейската програма ще бъдат отпуснати 10,5 млн.евро.





Прочетено: 2010 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Вече съм голяма лека вечер ПЕПИ Международен Семинар на фризьорите София Welcome коледни песни моите цветя Инкубатори за люпене на яйца Бургаският кей На лодката Балчик Йордановден 2011, Бургас - от Тина
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development