Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Обилни валежи в Бургаска областОбилни валежи в Бургаска област
Ключови думи: Обилни валежи, язовири
12 Юни 2022, НеделяВъв връзка с предупрежденията и обилните валежи в Бургаска област са взети мерки. С повишено внимание да се наблюдават каскадно разположените язовири. Язовирите, които са в неизправно техническо състояние, и онези в процес на ремонт също се следят.

Издадени са указания до кметовете и собственици на язовири заради лошото време в Бургаска област.

Държавна агенция за метрологичен и технически надзор предупреди за значително влошаване на времето. Областният управител Стойко Танков информира общините. Очаква се повишаването на речните нива и увеличаването на обемите на язовирите на територията на областта.

Собствениците на язовири трябва да осигурят достъп до язовирните стени и съоръженията към тях. Необходимо е да поддържат връзка с операторите на язовирите. Да се регулират и поддържат водните нива в язовирите до безопасната кота.

Стриктно да се спази предписанието за контролирано понижаване на водното ниво до кота „мъртъв обем“. Да се намаляване натовареността върху язовирните стени. Осигуряване на проводимост на преливните и основните изпускатели и други.

С повишено внимание да се наблюдават каскадно разположените язовири, язовирите в неизправно техническо състояние, както и язовирите в процес на извършване на ремонтно-възстановителни дейности.

Информация за времето по данни на НИМХ:
Изгледи за периода 11 – 13 юни:
През почивните дни времето ще остане нестабилно. Облачно, с краткотрайни, локално интензивни превалявания, гръмотевици, временно усилване на вятъра и условия за градушки. По-значителни количества дъжд се очакват в неделя. Вятърът в събота от североизток, в неделя ще се обърне от север и временно ще се усили. Максималните температури ще се понижат до 18°-23°, от неделя ще започне ново повишение.

В понеделник облачността ще се разкъса и намалее, но на отделни места ще превали и прегърми. Вятърът ще отслабне. Дневните температури ще достигнат 24°-29°.вятър с пориви до 14-17 м/сек.Прочетено: 7346 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Цветя Американски Кокили за Строители Флора -Бургас-2009.JPG най-съвестният представител Весела созопол Pepi Промоция -6999 лв. ИНСТРУМЕНТИ ЗА АВТОМАТИЧНО ФУГИРАНЕ И ШПАКЛОВАНЕ НА ГИПСОКАРТОН BLUE LINE USA Spirit of Burgas Театър за драма. опера и балет, Бургас Часовникът на
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development