Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Изложба на картини с цветя в месеца на жената: За дамите с любов



Ключови думи:
02 Март 2022, Сряда



Онлайн арт-галерия “Даниела Стойкова” представя виртуална пролетна изложба на картини с цветя, под надслов „За дамите с любов“. Тя е посветена на месеца на жената – март (международния ден на жената) и на настъпването на първа пролет.

В началото на месец март ще бъде открита онлайн изложба „За дамите с любов“ от художничката Даниела Стойкова. Поводът е красивият и нежен месец на жената - март. Тя е посветена на празника на всички дами "8 март" и на настъпването на пролетта.
Изложбата  „поднася“ букет с цветя на всички дами под формата на картини с маслени бои.
В изложбата ще се насладим на свежи и ярки пролетни картини: натюрморт, цветни букети и абстрактни картини с цветя, които поднасяме в знак на почит към българските жени и най-вече към нашите майки, баби и роднини, които заслужават безкрайно уважение и любов. Изложбата е посветена също така на българските учителки, лекарки, медицински сестри, спортистки и на великите жените от нашето минало и история!
 
А нежните картини на цветя по традиция са свързани с имената на българките: Теменужка, Роза, Лилия, Маргарита др. Всяка една картина с маслени бои представя различно цвете, по абстрактен или експресивен начин. Акцент в изложбата са картините с лалета, теменужки, кокичета, нарциси, божури, люляци, макове и слънчогледи, а на своята майка – Лилия, художничката Даниела Стойкова поднася букет под формата на картината с лилии "Оранжево настроение".
 
Никога не трябва да забравяме, че жените са като цветята – нежни и истински, успяващи винаги да разцъфнат и да покажат най-красивото от себе си. Те са едновременно и уязвими, и изключително силни и приспособими. Всяка жена е като картина с цветя: уникална и прекрасна, носеща цвят и красота в живота. Затова жената и цветята биха могли да украсят дори и най-безличното и семпло кътче на света!
 
 
Чрез творбите си с маслени бои художничката Д. Стойкова се стреми да зареди хората с позитивна енергия, с ярки цветове и красиви форми. Картините са пъстроцветни, релефни и запомнящи се, създават пролетно настроение и усещането за топлина и хармония. Те се отличават с оригинален и разпознаваем от публиката стил. Всички картини от изложбата са ръчно рисувани чрез пастозна техника с наслояване на боите с шпакла върху платно, което ги прави силно релефни. 
 
Изложбата включва общо 30 маслени картини с цветя и може да бъде разгледана онлайн в сайта на галерията: https://dstoykova.com/izlojba-za-damite-s-lubov
„След жените, цветята са най-очарователното нещо, което Бог е дал на света“ Кристиан Диор.
 
Накратко за автора:
Художникът Даниела Стойкова е родом от град Нова Загора, учи в академия за изкуства АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев", гр. Пловдив. През 2016 г. е приета за член на дружеството на художниците "Арте ад Арона" и участвах в над 14 колективни изложби, организирани в няколко града в Италия. Зимата на 2018 г. реализира първата си самостоятелна изложба в гр. Милано (галерия "Алсон"), под името "Червеното пътуване" В Италия получава: първа награда от конкурса Food Art - Bellinzago, и наградата “Sigillo” за значителни постижения в областта на живописта към галерия „La riseria” в Новара, Италия. Между 2018 – 2022 г. реализира много участия в телевизионни и радиопредавания във водещи национални медии, и значителни самостоятелни изложби живопис на територията на България.  Сред тях: самостоятелна изложба „Настроения“, културен център/галерия Къщата на София, 22 юни 2018 г., изложба „Сезони“- БТПП – 04.07.2019 – 15.09.2019, самостоятелна изложба живопис в БАН Българска Академия на науките 20.01 – 20.02.2020 г и др.









Прочетено: 12418 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
579
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 шарено килимче Фонтанът на площад Кукерландия 2011, Ямбол Черноморец Бургас Есен Spirit of Burgas Цветы луговые фонтанът на площада Ловец, авджия
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development