Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Изложба на картини с цветя в месеца на жената: За дамите с любовКлючови думи:
02 Март 2022, СрядаОнлайн арт-галерия “Даниела Стойкова” представя виртуална пролетна изложба на картини с цветя, под надслов „За дамите с любов“. Тя е посветена на месеца на жената – март (международния ден на жената) и на настъпването на първа пролет.

В началото на месец март ще бъде открита онлайн изложба „За дамите с любов“ от художничката Даниела Стойкова. Поводът е красивият и нежен месец на жената - март. Тя е посветена на празника на всички дами "8 март" и на настъпването на пролетта.
Изложбата  „поднася“ букет с цветя на всички дами под формата на картини с маслени бои.
В изложбата ще се насладим на свежи и ярки пролетни картини: натюрморт, цветни букети и абстрактни картини с цветя, които поднасяме в знак на почит към българските жени и най-вече към нашите майки, баби и роднини, които заслужават безкрайно уважение и любов. Изложбата е посветена също така на българските учителки, лекарки, медицински сестри, спортистки и на великите жените от нашето минало и история!
 
А нежните картини на цветя по традиция са свързани с имената на българките: Теменужка, Роза, Лилия, Маргарита др. Всяка една картина с маслени бои представя различно цвете, по абстрактен или експресивен начин. Акцент в изложбата са картините с лалета, теменужки, кокичета, нарциси, божури, люляци, макове и слънчогледи, а на своята майка – Лилия, художничката Даниела Стойкова поднася букет под формата на картината с лилии "Оранжево настроение".
 
Никога не трябва да забравяме, че жените са като цветята – нежни и истински, успяващи винаги да разцъфнат и да покажат най-красивото от себе си. Те са едновременно и уязвими, и изключително силни и приспособими. Всяка жена е като картина с цветя: уникална и прекрасна, носеща цвят и красота в живота. Затова жената и цветята биха могли да украсят дори и най-безличното и семпло кътче на света!
 
 
Чрез творбите си с маслени бои художничката Д. Стойкова се стреми да зареди хората с позитивна енергия, с ярки цветове и красиви форми. Картините са пъстроцветни, релефни и запомнящи се, създават пролетно настроение и усещането за топлина и хармония. Те се отличават с оригинален и разпознаваем от публиката стил. Всички картини от изложбата са ръчно рисувани чрез пастозна техника с наслояване на боите с шпакла върху платно, което ги прави силно релефни. 
 
Изложбата включва общо 30 маслени картини с цветя и може да бъде разгледана онлайн в сайта на галерията: https://dstoykova.com/izlojba-za-damite-s-lubov
„След жените, цветята са най-очарователното нещо, което Бог е дал на света“ Кристиан Диор.
 
Накратко за автора:
Художникът Даниела Стойкова е родом от град Нова Загора, учи в академия за изкуства АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев", гр. Пловдив. През 2016 г. е приета за член на дружеството на художниците "Арте ад Арона" и участвах в над 14 колективни изложби, организирани в няколко града в Италия. Зимата на 2018 г. реализира първата си самостоятелна изложба в гр. Милано (галерия "Алсон"), под името "Червеното пътуване" В Италия получава: първа награда от конкурса Food Art - Bellinzago, и наградата “Sigillo” за значителни постижения в областта на живописта към галерия „La riseria” в Новара, Италия. Между 2018 – 2022 г. реализира много участия в телевизионни и радиопредавания във водещи национални медии, и значителни самостоятелни изложби живопис на територията на България.  Сред тях: самостоятелна изложба „Настроения“, културен център/галерия Къщата на София, 22 юни 2018 г., изложба „Сезони“- БТПП – 04.07.2019 – 15.09.2019, самостоятелна изложба живопис в БАН Българска Академия на науките 20.01 – 20.02.2020 г и др.

Прочетено: 13178 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
607
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
хотел приморец Театър за драма. опера и балет, Бургас витраж3 В солнечный день Тройна дъга над Бургас Лятото Слънчев бряг не е само строителен обект Известен Созополски профил витраж5 Бургас, ФЛОРА 2009 моите цветя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development