Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

46 телевизии ще излъчат специално шоу за Евровизия на 16 май



Общо 46 телевизии ще излъчат на живо специалното шоу за Евровизия „Europe Shine a Light“, което ще проведе на 16 май.
Ключови думи: шоу, Евровизия
22 Април 2020, Сряда



Общо 46 телевизии ще излъчат на живо специалното шоу за Евровизия Europe Shine a Light, което ще проведе на 16 май.

Сред тях са и най-големите и най-гледани публични медии в Европа - британската BBC, испанската RTVE, италианската RAI, германската ARD, френската France 2 и руският Первый канал. БНТ 1 също ще излъчи шоуто от  22 часа българско време. Телевизионната програма, която ще бъде продуцирана от националната телевизия на Нидерландия NPO 1, няма да има конкурсен формат и ще представи песните и артистите, които щяха да вземат участие в отменената Евровизия 2020.
 
Шоуто, което цели да обедини зрителите пред екрана и се очаква да има над 200 милиона зрители, ще бъде излъчено още в Австралия, Албания, Малта, Кипър, Беларус, Латвия, Австрия, Белгия, Хърватска, Чехия, Дания, Финландия, Естония, Грузия, Швейцария, Гърция, Исландия, Литва, Северна Македония, Норвегия, Ирландия, Полша, Португалия, Румъния, Сан Марино, Сърбия, Словения, Израел, Швеция и Украйна. Публичните телевизии в Босна и Херцеговина, Косово, Казахстан и Черна гора също ще излъчат шоуто, въпреки че нямаше да имат представител на Евровизия 2020.
 
Седмицата от 10 до 17 май е обявена от Европейския съюз за радио и телевизия за седмица на Евровизия. Най-популярните песни от конкурса ще звучат в ефира на европейските радиа и музикални телевизии.
 
Тазгодишното издание на шоуто беше отменено заради пандемията от коронавирус. Това се случва за първи път в 65-годиншаната история на най-голямата музикална надпревара в света.
 
Виктория, която трябваше да представи България в Ротердам с песента “Tears Getting Sober”, ще бъде българският артист на конкурса и през 2021 година. Този петък младата певица ще се включи в инициативата на Евровизия – Eurovision Home Concerts, като ще изпълни за хилядите фенове на конкурса “Tears Getting Sober” и кавър на Arcade, с която Дънкан Лоурънс спечели Евровизия 2019 в Тел Авив за Нидерландия.
 


Прочетено: 12282 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
588
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургаският кей Underground строителство МАШИНИ ЗА  БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ 1690 ЛВ. PROFI  www.serafimov-systems.eu Храм св.св. Кирил и Методий Цветя Детски къщи Teddys house Пази се Конкурс прическа Бургас 2009 Театър за драма. опера и балет, Бургас.
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development