Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Технологии // Екология, Здравеопазване
предоставят свободния си ресурс на българското правителството

ИТ Компании ще работят безвъзмездноИТ Компании ще работят безвъзмездно
Ключови думи: информационна система
31 Март 2020, ВторникКомпаниите от AIBEST ще работят безвъзмездно по критични електронни системи на администрацията

Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (АIBEST) ще предостави безвъзмездно на българското правителство висококвалифицирани програмисти, специалисти в сферата на киберсигурността и ръководители на проекти за да подпомогнат за бързото изграждане на националната здравна информационна система. Фирмите обединени в AIBEST ще предоставят 15 000 човекочаса за работа по критични и ключови електронни системи на държавната администрация, както и за ad-hoc разработка на приложения, необходими по време на извънредното положение и в периода на възстановяване.
 
„Сартираме инициатива да подарим на държавата поне 15 000 часа труд на специалисти от нашата организация, с цел тези часове да се използват за подобряване на системата на здравеопазването. Целта ни е да полажем, че трябва да си помагаме и свободният ресурс да бъде
 
  • полза на обществото. Подобно на други индустрии и компаниите от сектора на технологиите и бизнес услугите вече се сблъскват с последиците от COVID-19 пандемията. В този момент обаче е жизненоважно за икономиката на страната и за възтановяването и развитието й след това да намерим ефективен начин да работим заедно за справяне с кризата. Затова собствениците и мениджърите на нашите компании смятаме, че наша отговорност към обществото е не само да запазим възможно най-много работни места, но и да подкрепим институциите и Националния оперативен щаб като предоставим безвъзмездно наличния си свободен ресурс за справяне с кризата причинена от COVID-19,” каза Илия Кръстев, Председател на
АIBEST.
 
“Ентусиазма на членовете ни беше страхотен. Реално в рамките на 24 часа получихме съгласие на повечето фирми за тази инициатива,“ допълни Ивайло Славов, член на борда на AI-BEST.
 
„Виждаме, че държавата е в тежко положение. Концентрирани сме в износ на продукти и услуги, но сега трябва да помогнем на държавата, за може тя да помага след това. България има ИТ-специалисти на световно ниво. Сега е моментът да бъдем смислени,“ каза Пламен Цеков, член на борда на AIBEST.
 
AIBEST e готова да активира в кратки срокове и интегрирана уеб-базирана информационна система, която включва информационна платформа, система за насочване, дистанционно консултиране, Q&A модул в реално време и кол-център екипи в подкрепа на Националния оперативен щаб, здравните институции и болниците.
 
AIBEST се ангажира да предостави на правителството анализ на трансформациите в бизнеса, публичния сектор и социалните системи, предизвикани от COVID-19 пандемията. Анализаторите на компаниите в AIBEST ще проследят, анализират и предоставят успешни практики и препоръки за промени на политики и нормативна уредба на база трасформациите в икономиката, пазара на труда, международните отношения и стратегическите за България сектори.
 
„Анализът на трансформациите на бизнес екосистемите и социалните отношения, върху който работим ще има ключова роля за планирането на нови регулации мерки за възстановяване от кризата и бърза адаптация на публичните и частни системи. Планирането стъпка напред ще ни даде предимство в изграждането на публични и бизнес услуги от ново поколение и може да бъде основа за изпреварващо развитие спрямо други конкурентни икономики. Това ще позиционира България по нов, коренно различен начин в рамките на Европа и света,“ допълни Кръстев.
 
За Асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии (АIBEST)
 
AIBEST представлява българския и чуждестранен бизнес, осигуряващ над 73 000 работни места в т.нар. знание-интензивни сектори – информационни услуги, дейности в областта на информационните технологии, бизнес ислуги, научноизследователска и развойна дейност и много други. Компании са основен генератор на добавена стойност в икономиката, формират значителен дял от експортния потенциал на страната, катализатор са на икономическия ръст и заетостта и задържащ талантите на България.


Прочетено: 17869 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
610
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 зад облаците плахо наднича... Катедрала в Париж от Бутик Фрагмент от сграда в Бургас Конкур глазами зрителя Слънчев бряг не е само строителен обект Конкурс прическа Бургас 2009 pepi пепита Арина Международен Семинар на фризьорите София
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development