Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Общински кризисен щаб Бургас



Четиримата новооткрити с коронавирус са под домашно лечение. Продължават мерките за борба с разпространението на опасния вирус
Ключови думи: симптоми, Общински кризисен щаб, РЗИ Бургас, доктор, карантина, коронавирусна инфекция, Инфекциозно отделение, предпазни маски, дезинфектант, търговски обекти
29 Март 2020, Неделя



Четиримата новооткрити с коронавирус са под домашно лечение. Продължават мерките за борба с разпространението на опасния вирус

Четиримата новооткрити с коронавирус от община Руен са в процес на домашно лечение. Те проявяват леки симптоми на заболяването, в добро състояние са и нямат сериозни оплаквания.
Това съобщи по време на заседанието на  Общинския кризисен щаб днес директорът на РЗИ – Бургас доктор Георги Паздеров.

Той допълни, че в момента се издирват 5-те контакти лица на мъжа от Руенско, който се е прибрал от Франция с микробус заедно още петима граждани от различни областни градове на страната.
Мъжът и неговото семейство му са поставени под задължителна карантина от 28 дни. От снощи е в сила нова заповед на министъра на здравеопазването, според която не само хората с доказана коронавирусна инфекция се поставят под карантина, но и техните семейства. Срокът на карантината се удължава от 14 на 28 дни.

Състоянието на настанените в Инфекциозното отделение на УМБАЛ – Бургас е много добро, съобщи управителят на болницата доктор Бойко Миразчийски. На двама от тях днес ще бъде направена първа, а утре втора проба за наличие на коронавирусна инфекция. Ако двете проби са отрицателни, те ще бъдат изписани.

Състоянието на единия от лекарите, който вчера имаше симптоми на заболяване и повишена температура, днес е много добро. Тази сутрин в Инфекциозното отделение е приет нов пациент със симптоматика на коронавирусна инфекция. Взета му е проба за изследване, резултатите от която ще бъдат съобщени по-късно.

Кметът Димитър Николов съобщи, че през следващите дни към общинските групи, работещи по изпълнението на разпоредбите на Общинския кризисен щаб, ще се присъединят и доброволци.
От следващата седмица в големите хранителни магазини в интервала от 08:30 до 10:30 часа на възрастните хора ще бъдат раздавани предпазни маски.

Кафенето в сградата на Община Бургас ще бъде преустроено пункт за раздаване на маски, предпазни облекла за органите на полицията и медицинските заведения, дезинфектанти за хранителните магазини и храна по заявка за възрастни и бедни граждани.

Вчера в Община Бургас бяха получени нови 200 предпазни облекла и 200 защитни шлема. Днес и утре ще бъдат приготвени още 600 флакона с дезинфектант, предназначен за домоуправителите на жилищни сгради. Утре започва доставката на дезинфекциращи препарата и по кметствата в съставните селища на общината.

До този момент са поставени в различни търговски обекти 250 диспенсъра с дезинфектант. Извършени са проверки съвместно от РЗИ – Бургас и полицията на три бургаски фирми дали се спазват мерките за безопасност. Проверяващите са установили, че противоепидемичните предписания се спазват и на служителите са осигурени предпазни средства.

Предстои да се изготви списък със свободните работни места в големите търговски обекти, което ще даде възможност за осигуряването на работа за незаети граждани.

Продължава изпълнението на графика за обработката на улиците с дезинфектант. В понеделник ще бъде извършена мащабна дезинфекция в квартал „Победа“. Във вторник обработка на улици ще бъде извършена в „Меден рудник“ и „Горно Езерово“, а в сряда – Равнец, „Рудник“ и „Черно море“.



Прочетено: 14070 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
641
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Весела Цветы луговые Фотографи Жреци на музите 2009 Хималаи аз Az sym ot Burgas Бургас., ФЛОРА 2008 Предлагаме инкубатори за люпене на яйца
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development