Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Образование // Технологии
Дамите са по-схватливи, показа курсът по основи на софтуерната програма CATIA

Безплатно обучиха бъдещи конструктори и машинни дизайнери в Пловдив



09 Март 2020, Понеделник



7 млади хора успешно приключиха безплатния курс, даващ знания за основите на софтуерната програма CATIA. 

Обучението, организирано от фирма Хайкад Инфотех, представител на Дасо Системс /Dassault Systemes - най-големият софтуерен концерн в света/, се проведе миналата седмица в рамките на 4 дни, общо 32 часа.
 
„Това е софтуер, който има безгранични възможности за използване в живота“, сподели 26-годишният Иван Колев при връчването на сертификатите. Завършилият Юридическия факултет на Пловдивски университет и работещ в адвокатско дружество млад специалист иска да продължи да изучава програмата CATIA, затова ще се включи и в курса за следващо ниво на обучение.

За ученичката от Математическата гимназия Диана Синапова безплатното обучение е било изключително полезно, защото тя смята да следва в Техническия университет за инженер и да се занимава с роботика и по-точно с приложението на роботиката в производството на автомобили.

Икономистът, магистър от УНСС Васил Грозданов, подчерта уменията на инструктора да обясни софтуерната програма на разбираем език дори за хора без компютърни и технически умения. За дипломирания мениджър от ПУ Владимир Щерев придобитите знания ще му помогнат при започване на работа  като продуктов мениджър в Хайкад Инфотех.

Конструктор-технологът с 15-годишен стаж Веселин Кичуков, познаващ други CAD програми, се е убедил, че CATIA е най-подходящия за него софтуер за 3D проектиране, предлагащ изключително големи възможности и добри перспективи за работа в България. И той смята да продължи следващото ниво на обучение. Любомира Кирилова, студентка първи курс „Екоенергийни технологии“ в ПУ, сподели, че курсът е разширил обзора й, доближил я до професионализма и най-вече е изострил вниманието и към всеки детайл в даден чертежа.
 
Не е изненада, че половината от курсистите са дами. Те са по-внимателни и обръщат по-голямо внимание на детайлите при проектирането от мъжете. Затова схващат по-бързо логиката на работа в тримерното пространство“, коментира способностите на обучаваните CATIA инструкторът Ростислав Димитров.

Той за първи път наблюдава как се справят хора, които не са имали досег с никакъв CAD продукт и софтуер за конструиране. „Беше полезно за нас да можем да създадем аудитория, която да има устойчив интерес към продукта.

CATIA е полезна във всички сфери на живота, това е логика, синтезирана под формата на алгоритми в този софтуер от едни от най-добрите математици в света. Знаем, че математиката е заложена навсякъде, и тези знания могат да са ни полезни във всички сфери на живота, включително и в начина на мислене – по-логичен, по-подреден, по-последователен“, обясни Димитров. И допълни, че знанията, придобити по време на курса, дават възможност за работа в сферата на производството и развойната дейност – като конструктори, машинни и концептуални дизайнери, като всякакъв тип специалисти, в проектирането и производството на продукти.
 
Хайкад Инфотех е обучила голяма част от конструкторите, работещи днес с програмата CATIA в България. Бройката им вече е над 600. Доброто заплащане на тези специалисти не е тайна за никого. Придобиването на квалификация за работа с CATIA не е еднократен процес. По-високата квалификация, съответно води и до по-високо възнаграждение.


Прочетено: 16460 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
573
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
жълто и сиво Бургаска къша прозорци в хале Пластири за отслабване Hoodia (Худия) БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ social distance pepi Община Бургас Черноморец Бургас Лувъра, Париж - от Бутик
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development