Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Стартират европейските наградите Иновации в политиката 2020



Иновации в политиката 2020
Ключови думи:
04 Март 2020, Сряда



Търсят се най-добрите политически  практики в България. За поредна година стартира най-големият конкурс за креативни политически практики Иновации в политиката.

Търсят се най-добрите политически  практики в България
 
За поредна година стартира най-големият конкурс за креативни политически практики „Иновации в политиката“. Наградите предоставят платформа за политически иновации и проекти от цяла Европа, които да служат за вдъхновение както на политиците, така и на гражданите.
 
През последните години европейската независима мрежа на Института за иновации в политиката идентифицира около 1800 примера за успешни креативни политически практики на международно ниво. На 3-и декември 2020 най-добрите проекти ще бъдат обявени отново в Берлин в Tipi am Kanzleramt. Тази година има три нови категории и двама нови партньори: SEESAME в Словакия и Кралското дружество на изкуствата в Обединеното кралство.
 
Европейските награди за иновации в политиката стартират преди три години от Института за иновации в политиката със седалища във Виена и Берлин както и партньорски офиси в 15 европейски държави. Бъдещото развитие на демокрацията в Европа и стратегическите консултантски услуги на Инситута са подпомагани от база данни с около 1800 водещи иновативни проекта и активното участие на инициаторите им от около 25 държави.
 
Три нови категории за демократични иновации
Категориите за 2020г. са преструктурирани така, че да отговорят на променящите се политически нужди. В допълнение към вече установените категории – демокрация, права на човека, общество, екология, икономика и качество на живота – 2020 ще е първата година, в която могат да бъдат представяни проекти в сферата на дигитализация, образование и регионално развитие.  Повече информация може да намерите на уебсайта на наградите „Иновации в политиката“ - https://innovationinpolitics.eu/.
 
Кралското дружество на изкуствата - нов партньор във Великобритания
Повече от 260 години Кралското дружество на изкуствата е посветено на подобряването на бъдещето на обществото. Чрез глобалната си мрежа от над 30,000 души Кралското дружество на изкуствата насърчава обмена на идеи и иновативни изследвания като също така предоставя практически решения за иницииране на промяна сред населението.
 
Едуард Щрасер, оснавател и изпълнителен директор на Института за иновации в политиката сподели, че: „За нас е огромна чест, че в Кралското дружество на изкуствата намерихме такъв добре познат и престижен партньор за работата ни в Обединеното кралство. Очакваме с нетърпение сътрудничеството ни и съвместната ни работа в името на хората в демократична Европа.“
 
Номинирайте иновативни проекти от България или станете част от европейското жури
Както през последните четири години, всички европейски граждани са поканени да номинират изключителни политически проекти от държавите-членки на Съвета на Европа до 10 юни 2020 на уебсайта https://innovationinpolitics.eu/nominate-a-project.
Следващият етап в конкурса е покана от Института за иновации в политиката за съответните избрани политически проекти, които да качат онлайн информация за своите проекти най-късно до 15 юни 2020.
 
Тази година печелившите проекти ще бъдат отново избирани от жури от около 1000 граждани на Европейския съюз. Уникалното на наградите „Иновации в политиката“ е, че всеки човек над 18 години може да стане част от журито, което оценява проектите. Всеки може да се регистрира за жури тук до 31 юли 2020.
 
Церемонията на наградите „Иновации в политиката“ ще се проведе на 3 декември 2020г. в Tipi at the Chancellery, Берлин. Кметът на Берлин, Майкъл Мюлър, отново ще присъства тази година, за да посрещне международните участници в конференцията.
 
Цялата информация относно наградите може да бъде намерена на: https://innovationinpolitics.eu/
 
Подробно описание на категориите: https://innovationinpolitics.eu/participate  
 
 
# # #
 
За наградите „Иновации в политиката“
Наградите „Иновации в политиката“ са представени от Института за иновации в политиката, европейска организация , базирана във Виена и Берлин и партньори в Белгия, България, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Литва, Ирландия, Италия, Полша, Словакия, Швеция, Швейцария и Обединеното кралство. Мисията на института е да подобри политическата работа в Европа чрез награждаване и подкрепяне на смели, креативни политици, които правят нови открития и постигат конкретни резултати – независимо от партийната им принадлежност и нивото на политическата им длъжност. Наградите „Иновации в политиката“ ги приканват заедно с проектите си да стъпят в светлината на прожекторите като примери и вдъхновение за всички, които искат да доразвият и укрепят демократичната политика. Партньори в този проект са известни организации в Европа: Act.Now във Виена, All Channels Communication в София, Alter Ego във Великобритания, Arenaidé в Швеция, Ashoka Полша, Das Progressive Zentrum в Берлин, Дъблинският университет, Българско училище за политика, EuropaNova в Париж, Европейски форум Alpbach, Kongres Kobiet в Полша, Noesis в Милано и Рим, Out of the Box в Гърция, Кралското дружество на изкуството във Великобритания, SEESAME в Словакия и Szkoła Liderów и THINKTANK в Полша.
 
 



Иновации в политиката 2020

Иновации в политиката 2020
Прочетено: 16178 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
591
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
полети и пристани 02 Йордановден 2011, Бургас - от Тина Флора Бургас 2009 Pepi pepi Люцерна Пожарната в Бургас Театър за драма. опера и балет, Бургас. Бургаският кей Конкурс прическа Бургас 2009 Аз с майка и татко Конкур глазами зрителя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development