Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Култура и изкуство // Бургас
Орлин Горанов и Мариан Бачев в ролите на Дон Кихот и Санчо Панса

Русенската опера гостува в Бургас на 30 юни с “Човекът от Ла Манча”



Орлин Горанов и Мариан Бачев в ролите на Дон Кихот и Санчо Панса
Ключови думи: Бургас, опера, летен театър
19 Юни 2018, Вторник



Заедно с лятото в Бургас акостира културата. Тя си тръгна оттук преди около 30 години, и като всеки емигрант се завръша периодично, за да ни припомни, че я има. Дори новата сива улична премяна изглежда цветна през лятото.

Едно събитие, което ще допринесе за възстановяването на баланса в Бургаската атмосфера. Спектакълът е с режисьор Борис Панкин, сценограф Иван Токаджиев, художник на костюми Петър Митев и хореограф Боряна Сечанова.

На 30 юни в Бургас. Спектаклът е в Летния театър от 21 часа.

Орлин Горанов и Мариан Бачев са звездите. Те ще се превъплътят в образите на знаменития идалго Дон Кихот и неговия верен оръженосец Санчо Панса. Заедно с актрисата от Пловдивския драматичен театър Елена Атанасова, и русенските певци и артисти Илия Деведжиев, Александър Александров, Стилян Цветков, Джесика Уайз, Мая Владимирова, Ася Русева, Димитър Кюркчиев, Гергана Гарвалова, Георги Ганчев, Христо Добрев, Иван Богоев ще ни пренесат в Севиля в историята Дон Мигел де Сервантес.
Спектакълът е дело на режисьора Борис Панкин, сценографа Иван Токаджиев, художника на костюми Петър Митев и хореографа Боряна Сечанова.

Солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера - Русе под диригентството на Ганчо Ганчев ще ни разкажат историята за един свят не такъв, какъвто е, а какъвто искаме да бъде.

Борис Панкин завършва Английска езикова гимназия и магистратура по Театрална режисура в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ (1985), има много специализации. Режисьор е на много музикални и театрални спектакли. Преподавател е по актьорско майсторство и театрална режисура в НАТФИЗ, Артистичен директор и ръководител на програмите за "Английска драма" и "Мюзикъл" в Американския колеж в София.От август 2017 година е член на професионалната Асоциация на преподавателите по музикален театър в колежи и училища в САЩ Broadway Teaching Group.


Прочетено: 12694 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas Aerogara Byrgas KST Bourgas 1975 Три девойки ученички МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И ТАВАНИ 1099 ЛВ.ТИП ЖИРАФ+ ПРАХОСМУКАЧКА Театър за драма. опера и балет, Бургас Барселона Жреци на музите 2009 парцалки 3 централна градска тоалетна Селка къща
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development