Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Д-р Каспарян към родителите: Прегряването може да отключи главоболие и гърчове, не водете децата на плажа в най-топлите часовеПрепоръчително е, когато детето вдига висока температура за повече от ден, да се потърси лекарска помощ, разяснява д-р Каспарян
Ключови думи: умбал бургас, прегряване, деца, педиатър, родители, съвети
19 Юли 2017, Сряда„Дори да са с шапки и под чадър, малчуганите не са достатъчно защитени, затова жегите трябва да се избягват”, съветва началникът на Второ отделение по педиатрия в УМБАЛ Бургас

Прекомерното излагане на слънце при децата крие опасност от прегряване, което се изразява с главоболие, повръщане, а в по-тежките случаи и гърчове.

„Моят съвет към  родителите е да избягват най-топлите часове и особено интервала от 12ч. до 16ч., защото дори детето да е с шапка и под чадър, това не го предпазва достатъчно от високите температури”, заявява  д-р Хрипсиме Каспарян, началник на  Второ отделение по педиатрия в УМБАЛ Бургас.

В момента отделението, в което лекуват деца от 2 до 18-годишна възраст, е пълно с пациенти, а най-често срещаните случаи са на летни вируси и прегряване от плажа.  Пациентите са предимно деца на български и чуждестранни туристи.

„Основните симптоми, които са характерни за летните вируси, са висока температура или болки в стомаха и повръщане. Препоръчително е, когато детето вдига висока температура за повече от ден,  да се потърси лекарска помощ”, разяснява д-р Каспарян. Родителите трябва да бъдат внимателни и с храната, която дават на децата си, както и със заведенията, които посещават.

„В никакъв случай не бива да им купуват царевица или други храни, които се продават на плажната ивица, защото те не се съхраняват при подходящи условия и крият риск за здравето им. Трябва да се избягват още студените напитки и тези с много лед. Чистотата на приборите и съдовете, както и хигиената при приготвяне на храната, също е от значение. Поради тази причина родителите трябва да внимават  какви ресторанти и заведения за хранене избират”, казва д-р Каспарян.

Двете педиатрични отделения на УМБАЛ Бургас са най-големите в областта и съсредоточават пациенти от целия регион. Там се лекуват и най-тежките случаи. Второ отделение по педиатрия  разполага с екип от опитни специалисти. В него работи и детски ендокринолог – д-р Диана Недялкова, както и  детски кардиолог – д-р Пепа Ралева.


Прочетено: 16126 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Салат дьо Шоп Spirit of Burgas Старите бургазлии разказват Арина Кедрите Списание Влъхвите флора 2008 прозорци в хале Йоан Костадинов HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО Театър за драма. опера и балет, Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development