Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Д-р Каспарян към родителите: Прегряването може да отключи главоболие и гърчове, не водете децата на плажа в най-топлите часовеПрепоръчително е, когато детето вдига висока температура за повече от ден, да се потърси лекарска помощ, разяснява д-р Каспарян
Ключови думи: умбал бургас, прегряване, деца, педиатър, родители, съвети
19 Юли 2017, Сряда„Дори да са с шапки и под чадър, малчуганите не са достатъчно защитени, затова жегите трябва да се избягват”, съветва началникът на Второ отделение по педиатрия в УМБАЛ Бургас

Прекомерното излагане на слънце при децата крие опасност от прегряване, което се изразява с главоболие, повръщане, а в по-тежките случаи и гърчове.

„Моят съвет към  родителите е да избягват най-топлите часове и особено интервала от 12ч. до 16ч., защото дори детето да е с шапка и под чадър, това не го предпазва достатъчно от високите температури”, заявява  д-р Хрипсиме Каспарян, началник на  Второ отделение по педиатрия в УМБАЛ Бургас.

В момента отделението, в което лекуват деца от 2 до 18-годишна възраст, е пълно с пациенти, а най-често срещаните случаи са на летни вируси и прегряване от плажа.  Пациентите са предимно деца на български и чуждестранни туристи.

„Основните симптоми, които са характерни за летните вируси, са висока температура или болки в стомаха и повръщане. Препоръчително е, когато детето вдига висока температура за повече от ден,  да се потърси лекарска помощ”, разяснява д-р Каспарян. Родителите трябва да бъдат внимателни и с храната, която дават на децата си, както и със заведенията, които посещават.

„В никакъв случай не бива да им купуват царевица или други храни, които се продават на плажната ивица, защото те не се съхраняват при подходящи условия и крият риск за здравето им. Трябва да се избягват още студените напитки и тези с много лед. Чистотата на приборите и съдовете, както и хигиената при приготвяне на храната, също е от значение. Поради тази причина родителите трябва да внимават  какви ресторанти и заведения за хранене избират”, казва д-р Каспарян.

Двете педиатрични отделения на УМБАЛ Бургас са най-големите в областта и съсредоточават пациенти от целия регион. Там се лекуват и най-тежките случаи. Второ отделение по педиатрия  разполага с екип от опитни специалисти. В него работи и детски ендокринолог – д-р Диана Недялкова, както и  детски кардиолог – д-р Пепа Ралева.


Прочетено: 16432 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
закачалки 1  мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Pepi Spirit of Burgas ВИК БУРГАС УСЛУГИ ДЕНОНОЩНО-0885872363 Йордановден 2011, Бургас - от Тина Вила Колор-къща за почивка в Троянския балкан Ремонтиране рециклиране носачи на BMW E46 залез над ез.Вая-Бургас.JPG тръби 2 Люцерна Исторически музей, Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
28
29
30
31
1
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development