Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Традиции // Бургас
всичко има своето място и среда

С вкус на хартия, по бургаскиС вкус на хартия, по бургаски
Ключови думи:
26 Юни 2017, ПонеделникВкусът на хартия, който обаче стои зад парите, които плащате е трудно да се постигне – унифициран и с различна визия, един път на шопска салата, друг път миди с ориз.

През последните дни с приятели се разговорихме за бургаските кръчми. В Кръчми включваме всяко място, в което престоят е свързан с чинии и пиене, изключвайки пиано барове и кафенета. Последното може би е грешно, защото в някои принадлежащи към този тип места човек може да вечеря със същия успех.

Бургас се променя и става модерен. Това означава, че се съсипва всичко, което му носеше славата на бохемско място, и става гордост за терминатори и радост за посетите от страната. Дърветата и паветата ги прежалваме, но посегнаха на най-милото – местата, на които престоявахме от 8 pm до 5:30 am.

В частност, не посегнаха, а индуктираха модерното. Менютата пълни, има от всичко, и всичко е без вкус. Сервитьори има, за да ги има. Цените, които са бургаски, не гледаме, защото цените бургаските цени не са за гледаме. Вкусът на хартия, който обаче стои зад парите, които плащате е трудно да се постигне – унифициран и с различна визия, един път на шопска салата, друг път миди с ориз.

Едно от предимствата на възрастта, която доживяхме въпреки всички промени, които се случиха е, че свикнахме да разпознаваме, и да намираме Решението. А то е едно – не повтаряме. То и да се опиташ да повториш – следващия път я Хартията, която си употребил е с друго име, я сервитьорът е сменмен, я самото място вече е Бързо хранене или бижутерия.

Спасение дебне отвсякъде, и се завряхме по селски къщи и дворове, където изненадата е само в отдалечеността на мястото, от което може да се снабдим с цигари.

И, за да завършим позитивно, каквато е идеята, в Бургас има и места, в които можеш да се приютиш на прохлада, и където хартията не се яде, а мирише. Това са книжарниците – Хеликон, Амадеус, верига Книжарница – в Изгрев.

Освен книги в множество категории – от научно популярна до художествена литература, е пълно в ученически раници, ученически чанти, конструктори за деца и големи, настолни игри и детски играчки. За лятото – за плажа – едни чудесни кофички и камиончета, топки и въжета за скачане. Изобщо - всичко, различно от таблети.

От утре ще вземем да описваме нащите премеждия из града, така както го правехме преди години.


Прочетено: 24038 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
620
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ХРИСТИ самолет Конкурс прическа Бургас 2009 МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО ШПАКЛОВАНЕ И БОЯДИСВАНЕ STORCH-AIRLESSCO SL1100 Гимназия Раковски АВТОСЕРВИЗ Театър за драма. опера и балет, Бургас. Летен театър газ 2 Кой си изгуби мидите?
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development