Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Медицинско чудо! След тежко отравяне с гъби и кома, 22-годишната Галя живее втори живот



Благодаря на д-р Йордан Томов, д-р Мария Колева и на целия екип на Бургаската болница, каза бащата на момичето Георги
Ключови думи: умбал бургас, момиче, спасено, отравяне с гъби, галя георгиева, д-р йордан томов, д-р мария колева
16 Ноември 2016, Сряда



Момичето  благодари на лекарите от Реанимацията на  УМБАЛ –Бургас, които спасиха живота й

22-годишната Галя Георгиева, която изпадна в  кома след тежко отравяне с гъби,  живее втори живот, благодарение на лекарите от Реанимацията  на УМБАЛ-Бургас. Случаят с момичето  е без аналог, защото досега пациент с подобни показатели не е успявал да оживее. Въпреки мрачната прогноза и малките шансове за възстановяване, лекарите от УМБАЛ – Бургас правят всичко по силите си. Галя постъпва в болницата на 25-ти октомври. Два дни по-рано тя й баща й, които работят като пазачи, са брали гъби около Приморско.

„Вечерта хапнахме, но към 01:30ч. на мен ми стана лошо и започнах да повръщам, след един час и тя се почувства зле. На следващия ден повикахме Бърза помощ, защото дъщеря ми продължи да се влошава  и ни транспортираха тук. Благодаря на д-р Йордан Томов, д-р Мария Колева и на целия екип на Бургаската болница за грижите. Пожелавам им да продължават да работят все така”, каза на изписването на Галя баща й Георги Георгиев. Мъжът не е бил с тежко отравяне, защото  е консумирал по-малко количество от гъбите.  Отровата им обаче е била толкова силна, че кучето на семейството е умряло, след като е яло от тях.

Самата Галя искрено благодари на медиците.  „На всички, които са в тежко състояние, мога да кажа да не се съмняват в лекарите и  да им се доверят”, сподели тя.

За екипите на   Отделението по анестезиология и интензивно лечение (Реанимация), където са най-тежките случаи, младата жена е награда за усилията им.
„Приехме я на 25-ти октомври. Момичето  беше в изключително тежко състояние – в кома, а чернодробните й ензими АСАТ и АЛАТ бяха 100 пъти над нормата. Борбата беше голяма. Тя премина  няколко курса на хемодиализа, но въпреки това остана в същото състояние. По-късно дойде в съзнание, но продължи да е  на апаратна вентилация, защото не можеше да диша сама. Постепенно я стабилизирахме и ето, че днес я изписваме”, каза д-р Йордан Томов.

Галя  напусна отделението заедно с баща си. Макар да е видимо здрава, тя  ще трябва да мине на  диета и да пази здравето си. Като жест лекарите от Реанимация  й помогнаха с част от лекарствата, с които трябва да продължи терапията си.
„Пациенти като Галя ни изпълват с надежда, защото ние винаги даваме 100% от себе си дори при най-безнадеждните случаи”, заяви д-р Йордан Томов.


Прочетено: 15524 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
570
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi Пристанище Созопол Бургаски залез.JPG Spirit of Burgas ИЗКУПУВАМЕ Фирми : ЕООД, ООД, АД, ЕАД със Задължения + Освобождаваме от Солидарната Отговорност... Конкурс прическа Бургас 2009 МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ. жълто Best friends аз  като бебе с майка ми pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development