Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Безплатни консултации за лечение с барокамера започват в бургаската болница



Д-р Георги Матев и д-р Даниела Люцканова ще приемат желаещите на 25 и 27 октомври т.г. (вторник и четвъртък) от 14 до 16 ч.
Ключови думи: д-р георги матев, бургас, умбал бургас, д-р даниела люцканова, флагман
21 Октомври 2016, Петък



Д-р Георги Матев и д-р Даниела Люцканова ще приемат желаещите на 25 и 27 октомври т.г. (вторник и четвъртък) от 14 до 16 ч.

Двама от най-добрите специалисти по хипербарно лечение (лечение с барокамера) ще консултират безплатно бургазлии, които искат да разберат дали то е подходящо за тях или техните близки. Д-р Георги Матев и д-р Даниела Люцканова ще приемат желаещите на 25 и 27 октомври т.г. (вторник и четвъртък) от 14 до 16 ч. Консултациите ще се провеждат в кабинета, който се намира в бившия Медицински център „Литос“ (на гърба на Новия корпус на УМБАЛ Бургас).

Д-р Матев и д-р Люцканова са от малкото в страната сертифицирани специалисти за работа с барокамера. Предварително записване за консултациите не е необходимо, но е добре да се носят медицински документи за заболяването.

Барокамерата, която се намира в УМБАЛ Бургас, е лечебна. В нея пациентът лежи в кислородна среда и кислородът под налягане въздейства комплексно върху цялото му тяло. Важно е да се прави разлика, защото има и декомпресионни барокамери, при които пациентът само вдишва кислород с маска. Лечебният ефект на този тип барокамери е спорен, изтъкват специалистите.

Пациентите, които идват на сеанси в барокамерата на УМБАЛ Бургас, имат различни причини за посещенията си. Барокамерата влияе добре при заздравяване на тежки рани и изгаряния. Тя се препоръчва на диабетици за лечение на т.нар. диабетно стъпало.

Терапията с кислород под налягане е безценна при анемии, отравяния, остеомиелит, множествена склероза, състояния след инсулт и инфаркт, декомпресионна болест, неврит на слуховия нерв, мигрена, газова гангрена, както и за цялостно укрепване и тонизиране на организма, особено преди зимния сезон.

Голям е процент на родителите на деца с ДЦП и аутизъм, които идват да използват барокамерата. Констатирано е, че тези деца се повлияват добре след сеансите, възстановяват двигателни и говорни умения. Тъй като лечението с барокамера не се покрива от Здравната каса, като жест към родителите на тези деца Бургаската болница промени цените и вече при пакет от 10 процедури 2 не се заплащат.

В основата на лечението лежи значителното повишаване на кислородния капацитет на органите и тъканите в човешкото тяло. Пациентът ляга в барокамерата и в тялото му започва да се всмуква кислород под високо налягане. Чрез кръвта и лимфата кислородът достига до всички органи и клетки. Това нормализира енергийния баланс на тялото, активира възстановителните процеси, засилва кръвообращението, както и действието на определени медикаменти, които пациентът приема.

За лечение с барокамера има и противопоказания, затова е важно терапията да се консултира с лекар и да се провежда под лекарско наблюдение.

За информация относно лечението с барокамера – тел. 0878 501121 и 0879 357 722.


Прочетено: 12116 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi Бургас, ФЛОРА 2009 Полет ПЕПИ бургаска среща палма wellcome to bourgas Етнографски музей Бургас Река Сена, Париж от Бутик моите цветя аз Международен Семинар на фризьорите София
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development