Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Най-големият ветроход в света акостира в ПристанищетоНай-големият ветроход в света акостира в Пристанището
Ключови думи: ветроход, пристанище Бургас
20 Май 2016, ПетъкОт Пристанище Бургас съобщиха, че най-големият действащ ветроход в света и единственият петмачтов кораб с пълен такелаж е акостирал в града ни.

Пристанище Бургас прие тази сутрин ветрохода Royal Clipper. Той е най-големият действащ ветроход в света и единственият петмачтов кораб с пълен такелаж. Вeтроходнияг лайнер Royal Clipper е част от флота на  компанията Star Clippers, която е специализирана в круизи с ветроходни  кораби.
Любопитно за Royal Clipper, е че той е копие на легендарния немски ветроход „Прусен”. 5000-тонният плавателен съд е изключитено елегантен, има 5 мачти и 42 платна, които разпънати са над 5000 кв.м /по-голям обем от футболно игрище/. Дължината му е 133,7 метра. Пуснат е на вода от 2000 година.
Максималният брой пасажери на Royal Clipper е 227, което гарантира добро обслужване и внимание от страна на екипажа. Ветроходът разполага с луксозни каюти, три басейна, спа център, три палуби, атриум, ресторант, пиано бар. Атракция за пасажерите са и големите подводни стъклени илюминатори, от които може да се наблюдава подводния свят.
Корабът извършва плавания предимно в района на Карибите и Полинезия, рядко в Средиземно море, а сега и в Черно море.
В Бургас той пристигна от Гърця, като пропуска предварително планираните за посещение турски пристанища. За туристите са осигурени екскурзии до Созопол, Малко Търново и Бръшлян.
Тази вечер впечатляващият ветроход се отправя към Констанца. След това ще посети Варна и Несебър.


Прочетено: 2942 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Паметник на незнайния войн Есен Американски Кокили за Строители къщичка в градината Кой си изгуби мидите? Един Конкурс прическа Бургас 2009 kupi dari камини всичко за отопланието Конкурс прическа Бургас 2009 Община Бургас жажда за светлина
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development