Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Екология, Здравеопазване // Бургас
Апаратите ще сбъднат мечтата на поне 10 двойки да станат родители

Ротари предостави уникални апарати на Звено по асистирана репродукция



Ротари клуб Бургас предостави уникални апарати на Звеното по асистирана репродукция в МБАЛ-Бургас
Ключови думи:
18 Май 2016, Сряда



Ротари клуб предостави уникални апарати на Звеното по асистирана репродукция в МБАЛ-Бургас. Апаратите ще сбъднат мечтата на поне 10 двойки да станат родители

Ротари клуб Бургас предостави уникални апарати на Звеното по асистирана репродукция в МБАЛ-Бургас. Апаратите, които са за бавна инсеминация, намаляват влиянието на мъжкия фактор при стерилитета, и ще сбъднат мечтата на поне 10 двойки  да станат родители. Те бяха предадени от президента на Ротари клуб  Бургас Красимир Крумов и други членове на клуба, сред които и елект президентът  Веселин Пренеров.
„Заедно с МБАЛ-Бургас разработихме партньорски проект „Технологична помощ в асистираната репродукция за подобряване на майчиното здравеопазване”. Целта ни е  да подпомогнем Бургаската болница и нашите съграждани, които мечтаят да станат родители”, каза Красимир Крумов. Апаратите бяха приети от д-р Павлета Табакова, под чието ръководство бе изградено Звеното по асистирана репродукция, както и от началника на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев.
„При стерилитета мъжкият фактор има точно толкова голямо значение, както и този при жената. Апаратите за бавна инсеминация подобряват показателите на бъдещия баща, затова мъжете на Бургас могат да ви бъдат благодарни”, каза д-р Табакова в обръщението си към Ротари клуб Бургас. Тя съобщи, че Звеното по асистирана репродукция се разивава с бързи темпове, като броят на родените деца след проведени процедури в него непрекъснато се увеличава. Вчера пациентка на Звеното е чула добрата новина, че е бременна с близнаци, след като с години тя и съпругът й са се опитвали да имат бебе.
Важно е да се отбележи, че апаратите ще се използват от двойките напълно безплатно.
„Бавна инсеминация ще бъде извършена при 10 поредни двойки, които отговарят на нужните показатели за това”, каза д-р Душепеев. Стойността на апаратите е висока, но благодарение на Ротари клуб Бургас, нуждаещите се  ще имат достъп до тях безплатно.
Обикновената инсеминация отнема около две секудни, а с апарата процедурата трае  два часа. Според статистически данни  апаратите  повишават  с близо 50% успеваемостта на тази сравнително евтина асистирана репродукция, каквато е инсеминацията.
Малко повече за организацията, предоставила апаратите
Ротари  клуб Бургас е един от първите  в България. Клубът е учреден още през  1937г., като след прекъсване е възстановен през 1991г. В своята дейност Ротари клуб Бургас следва принципите на Ротари за осигуряване на хуманитарна помощ преди всичко чрез организиране, координиране и реализиране на цялостни хуманитарни проекти в полза на хората от Бургас и региона. През първите петнадесет години след възстановяването си клубът насочва своите усилия основно към социалната сфера, както чрез осигуряване на медикаменти и оборудване за социални и здравни домове, така и чрез реконструкция и поддръжка.


Прочетено: 20712 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi сградата на Общината КАСТИНГ  ЗА  МОДЕЛИ - AF  MODELS - гр. Бургас Машините на Леонардо моите цветя 6 ВИК БУРГАС УСЛУГИ ДЕНОНОЩНО-0885872363 газ Кукерландия 2011, Ямбол Балчик Площад Тройката, Бургас Созопол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development