Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Екология, Здравеопазване // Туризъм // Несебър
Величествен Балкан, Лазурен бряг и Хилядолетна история

Безплатно екскурзии по Екопътека в Свети Влас



04 Юни 2015, Четвъртък



Екопътека в Свети Влас е създадена преди осем години с цел популяризиране на пешеходния туризъм и запознаване на повече хора с природата в района.

Досега знаехме само за хотели в Свети влас и за гуляите по всички кръчми в Слънчев бряг. Дано да е за добро, но вече има и екотуризъм в района

Безплатни пешеходни екскурзии по екопътеката в Свети Влас стартират и това лято в курортния град.

Групите се водят от обучен местен екскурзовод, който информира туристите на английски език за биоразнообразието и животинския свят в района. Там се срещат редки и защитени от Закона за защита на природата растителни и животински видове. Някои от тях са застрашени от изчезване и са включени в Червената книга на България.

Близо деветнайсет километровата екомрежа, обхващаща подножието на източна Стара планина и включва три ръкава – „Величествен Балкан”, „Лазурен бряг” и „Хилядолетна история”. Безплатните турове се правят два пъти в седмицата – във вторник и петък от 8.00 часа. Началната точка е централния площад в Свети Влас, след което групите се отправят към избрания планински поход.

Първият маршрут е с дължина 8 км, вторият ръкав е дълъг 4,7 км, третият е 6 километра. От върховете на трите маршрута се открива уникална панорамна гледка.

Тази година по екопътеката са поставени десет нови указателни табели и пет нови информационни, съдържащи карти с информация за планината, планинските маршрути и биоразнообразието, което може да се наблюдава в района. Там има чешми с изворна вода, няколко беседки и заслони.

Поддръжката по екомрежата се извършва целогодишно от двама служители. Средствата за поддръжка на туристическите ръкави се отделят от кметството. Изготвени са и се раздават безплатно информационни брошури по възлови места в града и курорта „Слънчев бряг”.

Екопътеката е създадена преди осем години с цел популяризиране на пешеходния туризъм и запознаване на повече хора с природата в района. Изготвен е и 20 минутен филм, който популяризира планинския район в Свети Влас




Свети Влас
Прочетено: 24594 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
570
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Слънчоглед Добро утро Бургаският мост през 2011 г. Духовности Ученички Цвят на череша с пчели Конкурс прическа Бургас 2009 Животът продължава Дружинката Известен Созополски профил Първа копка Долно Езерово
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development