Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН на МВР Бургас



20 Август 2013, Вторник



13 каси с бира ...

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
 
ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС
 
 
ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА"
 
 
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН
          
 
І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
         В резултат на полицейските действия на служители от Второ Районно управление «Полиция» - Бургас по отношение грабежа на златен синджир с висулка, собственост на 15 годишен бургазлия, осъществен на 14.08.т.г. около 12.00 ч. на паркинга зо бл. 128 в ж.к. «Братя Миладинови», е установен извършителя на деянието – това е : 18 год. Я.С. от Бургас. Ограбеният златен синджир е намерен и иззет. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» - Бургас.
На 19.08.т.г. в Районно управление «Полиция» - Поморие е получено съобщение  за извършена кражба от двора на склад за безалкохолни напитки, разположен в Каблешково. При извършения оглед на местопроизшествието е открит л.а. «Опел Вектра», с варненска регистрация, който според показанията на свидетелите, е ползван от крадците. Констатирано е, че от склада системно са извършване кражби, последната от които е била на 18.08.т.г., когато са откраднати 13 каси с бира на стойност 450 лв. В резултат на полицейските действия са задържани извършителите на деянията – това са : 18 год. М.А. и 28 год. И.К., и двамата от с. Градец, общ. Котел. Работата по случая проъдлжава от служители на Районно управление «Полиция» - Поморие.
В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» - Камено Камено по отношение кражбата на две крави, собственост на 72 годишен мъж от Камено, осъществена на 15.08.т.г., са установени извършителите на деянието – това са криминално проявените : С.С., 22 годишен от Камено и Р.А., 27 годишен от Сунгурларе. Със съдействието на служители от Районно управление «Полиция» - Нова Загора към ОДМВР – Сливен, в стопански постройки, разположени на територията на селищата Коньово и Любенова махала, общ. Нова Загора, са открити откраднатите крави, които били продадени на двама различни стопани за общата сума от 2 100 лева. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на лицата продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Камено.
На 19.08.т.г. около 23.15 ч. в района около х-л «Калина Гарден» в Слънчев бряг – изток, служители от бургаската жандармерия забелязали паркиран лек автомобил, с ямболска регистрация, в който стоели двама младежи. Единият от тях забелязвайки служителите изхвърлил от прозореца на автомобила станиолово топче, съдръжащо метамфетамин. При извършения личен обиск е открито и иззето хартиено топче с марихуана. Установена е самоличността на младежите в автомобила – това са : 26 год. С.Й. от с. Зимница, обл. Ямбол и 22 год. Г.Д. от Сливен. Младежите са задържани за срок от 24 часа. По случая в Районно управление «Полиция» - Несебър е образувано бързо полицейско производство.
На 19.08.т.г. около 11.40 ч. в Районно управление «Полиция» - Поморие е получено съобщение за припаднало мъж на поморийската улица «Цар Симеон» № 40 – установено е, че на мястото има двама младежи в неадекватно състояние – това са : 24 год. А.Д. и В.Б., 26 годишен, и двамата от Смолян. При извършения личен обиск е открита цигарена кутия с шест саморъчно свити цигари с марихуана. Младежите са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.
На 19.08.т.г. служители от Районно управление «Полиция» - Сунгурларе извършили претърсване в дома на 30 год. В.П. от с. Грозден, като в двора на къщата намерили и иззели осем канабисови растения. Работата по случая проъдлжава от служители на Районно управление «Полиция» - Сунгурларе.
                  
ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
На 19.08.т.г. около 10.00 ч. в Четвърто Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение от 37 годишен бургазлия, живеещ в бл. 196 в к-с «Меден Рудник», за това че чрез отключване на входната врата с подбран или подправен ключ е проникнато в апартамента му, като е извършена кражба на златни накити с тегло около 50 гр. / общата стойност на нанесената щета е в размер на около 2 500 лв./. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление «Полиция» - Бургас.
На 19.08.т.г. около 09.30 ч. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение за извършена кражба от офиса на частна фирма, разположен в приземния етаж на к-с «Гранд Камелия» в Слънчев бряг – установено е, че чрез взломяване заключващия механизъм на входната врата е проникнато в офиса, откъдето са отнети четири преносими компютъра и сумата от около 1 200 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Несебър.
На 19.08.т.г. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение от 37 годишна немска туристка, отседнала в Слънчев бряг, за това че за времето от 10.00 ч. на 17.08.т.г. до 07.00 ч. на 19.08.т.г. от хотелския сейф, ползван от нея е извършенакражба на сумата от 115 евро и 100 лева. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Несебър.
На 19.08.т.г. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение от 28 годишен ямболия, отседнал в къща за гости в с. Равда, за това че по неустановен начин от хотелската стая му е извършена кражба на : мобилен телефон «Айфон 5», два мъжни маркови часовници, дамски часовник и сумата от 450 лева. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Несебър.
На 19.08.т.г. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение от 49 годишна руска туристка, отседнала в Слънчев бряг, за това че чрез взломяване на входната врата е проникнато в хотелската й стая, откъдето е извършена кражба на сумата от 3 200 щатски долара и 2 000 рубли. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Несебър.
На  19.08.т.г. около 16.45 ч. в Първо Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение за това, че в бургаския затвор е открита найлонова торбичка, съдържаща зелена суха тревна маса / канабис/ с тегло около 7-8 гр. и мобилен телефон без сим-карта. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» - Бургас.
На  19.08.т.г. около 17.20 ч. в Районно управление «Полиция» - Поморие е получено съобщение от 30 годишна руска туристка, отседнала в Поморие, за това че два дни по-рано в близост до комплекс «Феста» обменила с непознат мъж сумата от 500 евро, като получила 1 000 лв. в банкноти с номинал от 200 лв. и 100 лв., които впоследствие се оказали с изтекла емисия. Извършителят на измамата се издирва по описание от служители на Районно управление «Полиция» - Поморие.
 
                                                             
20.08.2013 год.                                           Областен говорител на МВР: ...............................
гр. Бургас                                                                                                 /Цв. Рандева/


Прочетено: 12380 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
пътят за никъде Стилът на знаменитостите ХРИСТИ бургаска среща Отровни гъби Cupidon МОЩЕН СЕКС СТИМУЛАНТ ЗА МЪЖЕ Истанбул Spirit of Burgas Община Бургас газ 2 грее грее В парка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development