Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Танцови състави от 12 страни излизат на сцената на Летен театър Бургас

41-ви Международен Фолклорен Фестивал Бургас в снимки19 Август 2013, ПонеделникПод жаркото залязващо слънце на 19 Август 2013г. стартира 41вото издание на Фолклорния фестивал в Бургас.
Във фестивала тази година участват танцови ансамбли от Грузия, Турция, Индонезия, Хърватия, Египет, Полша, Италия, Словакия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Гърция и България.


Традиционно представителите на държавите участници направиха кратко представление пред общината, като тяхното шествие тръгна точно в 18:00 часа от площат Тройката по продължението на улица Александровска до входа на община Бургас. За всяка от участващите страни беше предивден по един представителен танц, като най-жизнерадостни и усмихнати бяха италианците, които бе пропуснаха да пофлиртуват с местните момичета. Другите, които разтуптяха сърцата бяха сърбите, може би поради близостта на фолклорната им музика с нашата.

Най-зрелищни, обаче, за поредна година бяха грузинците. Сред подскачанията с кинжалите, неочаквано един от калпаците на участниците падна и за всеобщо учудване се оказа, че точно момичета изпълняват този танц в момента.

В танца пред общината не се включиха Египет, България и единият от съставите на Турция, но ако желаете да ги видите на живо мястото е добре познато - Летен Театър Бургас, вход свободен!
Прочетено: 5730 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 булка от Бургас Ученички Професионални Кокили!!! МАШИНИ ЗА  БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ 1690 ЛВ. PROFI  www.serafimov-systems.eu търговски център Морска градина Бургас Пожарната в Бургас Община Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development