Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас - домакин на Националната купа по конен спорт



Бургас - домакин на Националната купа по конен спорт
Ключови думи: конна база Бургас, конна база, конни състезания в Бургас, конни състезания, Георги Базотев
09 Август 2013, Петък



В Бургас предстои да се проведе Международен турнир по прескачане на препятствия.

Съорганизатори на спортното мероприятие са Община Бургас и инж. Георги Базотев - председател на клуба по конен спорт Кан Крум - Бургас. 
През този уикенд, на 10-ти и 11-ти август, ще се проведе квалификация за държавното първенство, а през следващата събота и неделя - 17-ти и 18-ти август - ще се състои състезанието за спечелване на Купата на Бургас. За голямото отличие ще се борят повече от сто и двайсет расови коня. Наградният фонд е 12 000 лева – рекордна сума за спортен турнир от подобно естество.
В момента на терена протичат тренировки с препятствия /т.нар. “паркури“/, за да може състезателните животни да преодолеят стреса от променените климатични и географски условия. Поради засиления тазгодишен интерес и от страна на състезателите, организаторите са подготвили около 130 бокса за расовите коне.
Официалното откриване ще е на 10.08.2013 г. /събота/ от 19.30 часа. Конната база, в която ще се провеждат състезанията, вече е почистена, обновена и украсена, готова да приветства любопитните граждани и гости на Бургас. За публиката организаторите са предвидили възможност да се възползват от новата туристическа услуга, а именно да пътуват до Конната база с атрактивния туристически автобус.
Сред тазгодишните специални гости е наследникът на легендарния монарх Ян Собиески – принц Антон Собиески , както и Владимир Житенски, който е и основен спонсор за спортните събития.
Конете са благородни и чувствителни животни, поради което се изисква специална и всеотдайна грижа за физическото и психическото им състояние. Любопитен факт е, че конната езда е единственият олимпийски спорт, в който мъже и жени се състезават наравно помежду си, и то в тандем с животно.
Организаторите на спортното събитие желаят да превърнат елитарното конеездене в един масов спорт, да бъде по-достъпен за колкото се може повече хора. 


Прочетено: 15296 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
есен 01 джу зън-зън Алекс Бургас-моста най-съвестният представител Лалета от Бутик Машините на Леонардо ГРОБИЩЕН ПАРК БГ СМЕШКИ Spirit of Burgas Водна топка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development