Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кръгово движение вместо светофар ше решава проблеми с трафика в ПриморскоПриморско, ММЦ, Китен, развитие на селските райони
Ключови думи: Приморско, ММЦ, Китен, развитие на селските райони
07 Август 2013, СрядаВелоалея ще свързва Приморско с ММЦ и Китен


На извънредна сесия Общинският съвет Приморско реши общината да кандидатства за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  по проект „Реконструкция на четирикрилно кръстовище в кръгово движение в гр. Приморско”. Проектът е по програма за развитие на селските райони 2007 – 2013, а стойността му е около 900 000 лв.
 
Общинските съветници на Приморско дадоха с мнозинство зелена светлина за изграждане на кръгово движение на ул. „Трети март”, ул. „Съединение” и ул. „Перун”. То ще се намира на мястото на съществуващия към момента светофар на входа на Приморско. С изграждането на едно такова съоръжение ще се избегнат съществуващите в голяма част от годината задръствания, както и  ще бъде осигурено бързо и удобно транспортно обслужване в района, смятат общинските съветници.
 
Проектът включва не само реконструкция на кръстовището, но и обновяване на подземната инфраструктура в участъка, както и изграждане на велоалея от входа на Приморско по посока ММЦ и Китен. С това се поставя началото и на последващи действия за ремонт и рехабилитация на пътя Приморско – ММЦ Китен, както и изграждане на велоалея, свързваща Приморско и Китен.
 
Един от приоритетите, заложени в Плана за развитие на Община Приморско е подобряване на техническата инфраструктура. Това предполага прилагане на комплексно социално-икономическо и устройствено планиране при реконструкция и изграждане на инфраструктурите и подобряване организацията на икономическите дейности. Тези дейности изцяло съответстват на заложените в Трета приоритетна ос на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), Мярка 322 „Обновяване и развитие на селата”.


Прочетено: 16046 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
613
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Машините на Леонардо горноезеровски циганин Община Бургас Кокили за Строители и Атракции Пролет, кокичета аз Флора Бургас 2009 Приятелки в три цвята Конкурс прическа Бургас 2009 фонтанът на площада Sunrise хотел приморец
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development