Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кръгово движение вместо светофар ше решава проблеми с трафика в ПриморскоПриморско, ММЦ, Китен, развитие на селските райони
Ключови думи: Приморско, ММЦ, Китен, развитие на селските райони
07 Август 2013, СрядаВелоалея ще свързва Приморско с ММЦ и Китен


На извънредна сесия Общинският съвет Приморско реши общината да кандидатства за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  по проект „Реконструкция на четирикрилно кръстовище в кръгово движение в гр. Приморско”. Проектът е по програма за развитие на селските райони 2007 – 2013, а стойността му е около 900 000 лв.
 
Общинските съветници на Приморско дадоха с мнозинство зелена светлина за изграждане на кръгово движение на ул. „Трети март”, ул. „Съединение” и ул. „Перун”. То ще се намира на мястото на съществуващия към момента светофар на входа на Приморско. С изграждането на едно такова съоръжение ще се избегнат съществуващите в голяма част от годината задръствания, както и  ще бъде осигурено бързо и удобно транспортно обслужване в района, смятат общинските съветници.
 
Проектът включва не само реконструкция на кръстовището, но и обновяване на подземната инфраструктура в участъка, както и изграждане на велоалея от входа на Приморско по посока ММЦ и Китен. С това се поставя началото и на последващи действия за ремонт и рехабилитация на пътя Приморско – ММЦ Китен, както и изграждане на велоалея, свързваща Приморско и Китен.
 
Един от приоритетите, заложени в Плана за развитие на Община Приморско е подобряване на техническата инфраструктура. Това предполага прилагане на комплексно социално-икономическо и устройствено планиране при реконструкция и изграждане на инфраструктурите и подобряване организацията на икономическите дейности. Тези дейности изцяло съответстват на заложените в Трета приоритетна ос на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), Мярка 322 „Обновяване и развитие на селата”.


Прочетено: 11964 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
255
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
коледни песни Български секс магазин Конкурс прическа Бургас 2009 Община Бургас Пролет, кокичета сред тухли аз аз pepi Отровни гъби Първа пролет наближава, кокичета в двора
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development