Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Приста Ойл придоби акциите на Шеврон Чехия



Приста Ойл придоби акциите на Шеврон Чехия
Ключови думи:
07 Август 2013, Сряда



Придобитата компания развива дистрибуцията на масла на чешкия пазар за компанията Шеврон още от 1998 година, с обеми от продажби в размер на 1,500,000 литра и приходи в размер на 4,000,000 евро.

Приста Ойл придоби акциите на компанията Шеврон Чехия. Това е поредната стъпка от стратегията на Приста Ойл за разширяване на територията на своите пазари в посока Централна и Източна Европа. 
Шеврон Чехия е компания, която има в портфолиото си клиенти като производителите на автомобили и камиони Тойота и Даф, производителите на багери и други земекопни машини Bobcat и подразделението на Шкода за изработване на турбини. 
Като условие по сделката, Приста Ойл ще продължи да развива бранда Тексако и през следващите 5 години. Това е съществена част от регионалната стратегия за развитие на партньорството за реализация на маслени продукти между Приста Ойл и Шеврон.
Настоящото придобиване е втората по-голяма сделка на Приста Ойл с активи на Шеврон. Приста Ойл придоби участието на Шеврон в  масления завод, който се управлява в партньорство с Узбекнефтегаз – Националната петролна компания на Узбекистан през 2011.
С това придобиване Приста Ойл зае съществен пазарен дял с продажби на масла Тексако и Приста в Узбекистан, Казахстан, Туркменистан и други държави от Централна Азия.
„Партньорството с Шеврон е ключов елемент в бизнес стратегията на Приста Ойл за растеж и налагането  на мултибранд стратегията на компанията. Плановете ни са това партньорство да се задълбочи и покрие други големи пазари на компанията Приста Ойл още в рамките на тази година“ – заяви Пламен Бобоков, Председател на Съвета на директорите на Приста Ойл.


Прочетено: 3881 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Великденско яйце морето и ние Черноморец-Поморие аз Sunrise Художник Конкурс прическа Бургас 2009 Декоративната кула до хотел Бургаският кей Почивка на море - Вила Жани Ахтопол / Ahtopol камини хотел приморец
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development