Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Млади артисти от 15 държави се събраха във Враца



15 Юни 2013, Събота



Млади артисти от 15 държави се събраха във Враца. В града се откри 15 юбилейно издание на Международния младежки театрален фестивал "Време"

Събитието започна с  шумно и пъстро дефиле по улиците на града. В едно се смесиха български народни ритми, испанската La bamba, руски частушки. Всеки от участниците в дефилето развяваше флага на своята страна и пееше на своя език. Най-отпред вървяха българските "Мускетари" от Перник, които шумно крещяха: "Време - Враца". Подкрепяха хи останалите български участници от Русе, Стара Загора и, разбира се, домакините от Враца. Впечатляващ спектакъл, театрализиращ местните история и традиции, откри фестивала, а всички гости отпиха по глътка от виното на Дионисий. После под спиращите дъха скали на Врачанския балкан на различни езици прозвучаха приветствени думи и пожелания за успех на фестивала. По традиция на откриването на фестивала се представят най-популярните български изпълнители. Този път международната публика танцува и се забавлява с изпълненията на Sentimental Swingers и Михаил Йосифов секстет. Пищна заря озари небето над Враца. Светлинното шоу продължи с впечатляващия спектакъл на домакините от театрална група ТЕМП от Враца "Криле в огън", с който младите артисти са удивлявали публиката по цял свят. Ефекта от огненото шоу подсилиха светкавиците, които раздраха небето, предвещавайки идващия дъжд. Първата вечер на фестивала завърши с представление в Младежкия дом. Домакините от Враца приветстваха всички с добре дошли със своя спектакъл "Илюзията".
В следващите дни фестивалът ще продължи с представления на всички участници, уъркшопи, изложби и концерти. На атрактивното театрално събитие тази година си дават среща младежки театрални формации от Босна и Херцеговина, Чехия, Колумбия, Китай, Латвия, Хърватия, Литва, Нигерия, Холандия, Русия, Полша, Турция, Румъния, Украйна и Великобритания. Международен наблюдател е Джоук Елбърс - изкуствовед, режисьор, артистичен координатор и член на борда на Европейския център на Международната асоциация на аматьорските театри.
Международният фестивал "Време" е създаден през 1987 г. от ТГ "ТЕМП", Младежки дом Враца, с приятелската помощ на Европейския център СЕС на AITA/IATA. До 1992 г. е национален, а от петото си издание прераства в международен. Провежда се на всеки две години. Фестивалът няма за цел мащабност, а осъществяване на контакти, обмяна на опит, осъществяването на младежки театрален празник, работни срещи, дискусии, уъркшопове. Той е посещаван от наблюдатели на AITA/IATA. Досега в него са участвали групи от Англия, България, Германия, Естония, Израел, Индия, Иран, Ирландия, Испания, Италия, Китай, Латвия, Македония, Румъния, Русия, САЩ, Сингапур, Словакия, Словения, Турция, Узбекистан, Франция, Хървтска, Чехия, Югославия, Южна Корея. 


Прочетено: 4190 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Лалета от Бутик коледни песни пепи Залив край Созопол pepi Конкурс прическа Бургас 2009 жажда за светлина моите цветя Есен Раковини във въздуха Spirit of Burgas Театър за драма. опера и балет, Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development