Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Съдът спря далавера на Зелените за 1 650 000 лева в Пирин23 Юли 2013, ВторникНационална асоциация Българско Черноморие приветства  Решение № 11042 от 22.07. 2013г. на Върховния административен съд окончателно да отстрани от конкурса за изработване План за управление на Национален парк Пирин Обединение Пирин 2014, консорциум между Зелени Балкани на Тома Белев и българо-швейцарската фондация Биоразнообразие на Петко Цветков.

Мотивите за решението са, че представените документи от „Обединение Пирин 2014” за трудовия стаж на ключовия експерт Мария Кехайова са недостоверни и манипулативни. Доказано е, че издадените служебни бележки от „Дикон Груп” са тълкувани неправилно от Комисията по оценка и не доказват трудовия стаж и професионален опит на предложения експерт. Съдът установява, че Мария Кехайова не отговаря на документацията за наличие на 7-годишен професионален опит в използването на информационни системи (ГИС). Имайки предвид липсата на този опит, участникът е следвало да бъде отстранен от инж. Валери Мечев, директор на Национален парк Пирин, още на етап представяне на документи. Сега след решението за отстраняване на „Обединение Пирин 2014” на Върховния административен съд Комисията за оценка трябва да изготви ново класиране при спазване на разпоредбите на съда.
По делото представителят на Върховна административна прокуратура изразява становище за неоснователност на жалбата на „Обединение Пирин 2014” в подробно изложени писмени бележки.
 В обществената поръчка за изработване на план за управление на Пирин участваха: „Обединение Мист  Гарнетс“ , „Консултантска къща Европроект“,  „Пролес инженеринг” ООД, „Обединение Пирин 2014“. В края на март се разбра, че  Комисията за оценка е отстранила от  конкурса, още на фаза представени  документи, всички участници с изключение на „Обединение Пирин 2014“ , в което съдружници са „Зелени Балкани“ на Тома Белев и българо-швейцарската Фондация „Биоразнообразие“ на Петко Цветков.
Беше изнесена публична информация за разкрити тесни бизнес отношения между председателя на комисията за оценка на офертите Евелина Кабакова и координатора на проекта Людмила Димитрова. Людмила Димитрова е била ръководител на екипа, изработил сега действащия план за управление на НП „Пирин“, в който през 2004 г. е участвал  и инж.Тома Белев, по това време директор на парк Витоша.  Петко Цветков пък тогава е бил възложителят на плана по линия на Българо-швейцарската програма и избрал Людмила Димитрова и Тома Белев. Фирмата на Людмила Димитрова „Екоиновации“ и на председателката на комисията за оценка на офертите Евелина Божилова-Кабакова, „ Консултантска група за обществени  поръчки“ има търговски договори, подписвани с Тома Белев в качеството му на директор на парк Витоша .
Решението на Върховния административен съд доказа нашата хипотеза за умишлено манипулиране на обществената поръчка за план за управление на Пирин и незаконосъобразна  работа на Комисията за оценка към Дирекцията на Национален парк Пирин в интерес на известните природозащитници. В схемата за печелене на нагласени  обществени поръчки по ОП „Околна среда“  участват едни и същи много активни зелени организации и техните търговски фирми, чийто терен се разчиства от поставени лица в комисиите за оценка, като се отстраняват всички останали участници. По този начин природозащитниците прибират максималната възможна цена за изпълнение на работата и си осигуряват монопол върху изработването на плановете на природните и национални паркове.
Сигурно е, че ще бъдем свидетели на тежки обвинения към работата на българския съд от зелените неправителствени организации, групирани около коалицията „За да остане природа в България”. Същите, които възторжено приемаха решенията на ВАС, когато са в тяхна полза.


Прочетено: 1992 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
витраж2 Известен Созополски профил булка от Бургас Конкурс прическа Бургас 2009 Ловец, авджия камини камини Spirit of Burgas съботно кафе Секс шоп в град Бургас, многообразие на еротика.. Pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development