Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Форматът дарителски кръг е създаден от Фондация Работилница за граждански инициативи през 2012

Първи дарителски кръг за област Бургас



Ключови думи:
09 Юли 2013, Вторник



На 09. 07. 2013г. от 17:30 часа в зала „Георги Баев” на КЦ „Морско казино” ще се проведе за първи път „Дарителски кръг - За област Бургас”, организиран от „Обществен дарителски фонд – област Бургас”. 

Форматът дарителски кръг  е създаден от Фондация „Работилница за граждански инициативи” през 2012 г. и е вдъхновен от опита на финансиращата мрежа във Великобритания ( The Funding Network), която от 2002 година насам обединява индивидуални дарители за финансиране на проекти за социална промяна. Дарителският кръг дава възможност за директен контакт между организациите, набиращи средства и дарителите. Поканени са Областният управител на област Бургас– Павел Маринов, кмета на Община Бургас – Димитър Николов, както и представители на бизнеса. Всички те ще обединят своите ресурси, за да подкрепят няколко предварително одобрени проекта, които са важни за местните общности.
А именно:
-           „Да помогнем на децата от Детски център „Св. Николай Чудотворец” –гр. Бургас да опознаят лагуната Атанасовско езеро .” -  Проектът включва опазване на езерото и неговото биоразнообразие, както и социална адаптация и интеграция на деца с увреждания.
-          „Карай по- бавно, живей по-дълго!” – Клуб „Лайънс Несебър”  отправя послание „Пази детето!”. През летния сезон, когато движението по пътищата е много натоварено е хубаво да се напомни на всички участници да внимават.
-          „Да научим децата от днес, да играят игрите от вчера!” - Сдружение „Младежки глас” цели да предотврати заседналия на чин на живот и да покаже на децата, че няма по-ценно от игрите навън с приятели.По този начин се стимулира тяхното психическо развитие и физическа активност.
-          „Лятна творителница за кукли”  -  Проекта цели предотвратяване социалната изолация на деца, отглеждани в семейства с домашно насилие, деца лишени от родителска грижа, деца от социално слаби семейства и талантливи деца чрез включването им в групи за съхраняване и опазване на народните традиции, насърчаване на инициативността, творчеството и осмисляне на свободното им време,  както и създаване на възможност за социална, толерантна и личностна адаптация и реализация.
-          Подобряване и изграждане на спортни площадки в детските градини и училищата на територията на гр. Бургас –  ДФК „Звездичка” влага много любов и професионализъм в работата си. Основна цел за развитието и осъществяването на това е да се осигурят добри условията за игра в детските градини и училищата.
„Обществен дарителски фонд- област Бургас” насърчава сътрудничеството между органите за местното самоуправление, нестопанските организации и бизнеса за устойчиво местно развитие. Основното послание, което искаме да предадем, е, че заедно можем да сътворим промяната, която искаме да видим!


Прочетено: 4398 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Александропулис, юни.2007 флора 2008 Красимир Балъков Арина Мото клуб Фотографи Велодорожка МАШИНИ ЗА  БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ 1690 ЛВ. PROFI  www.serafimov-systems.eu Кръст за Бургас КРАСИВИ И ПОЛЕЗНИ НЕЩА!
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development