Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

10 години фолклорен спектакъл ТОВА Е БЪЛГАРИЯ



03 Юли 2013, Сряда



Национален фолклорен ансамбъл Българе ще гостува на Бургас и това лято - този път събитието ще маркира 10-тата годишнина от дебюта на формацията с нейния първия спектакъл ТОВА Е БЪЛГАРИЯ. в Бургас юбилеят ще бъде отбелязан на 18 юли 2013 в Летния театър от 20:30 часа.
 


Спектакълът е под патронажа на кмета на Града и с подкрепата на общината.

Подуцент на една от най-големите танцови трупи в Европа - ансамбъл "Българе" е Христо Димитров. Той създава ансамбъла заедно със сестра си Елена Димитрова и нейния съпруг - Ян Чарлз Андерсон.

Христо Димитров е автор на сценария, режисурата и хореографията на спектаклите, с които Българе станаха известни - "Това е България", "България през вековете", "Албена". През годините продуцира трио Уникалните гласове, трио Сопрано, основава движение "Второ българско възраждане" и Фестивала на народната носия в Жеравна.

„Това е България” е спектакъл, който промени сценичното изкуство. Създаден и поднесен по съвременен начин, той пленява с умело пресъздадената българска история, традиции и фолклор. През магията на самобитната българска култура с характерните й народни танци и музика, виртуозното изпълнение и ненадмината хореография се поставя ново течение в българското фолклорно сценично изкуство. Mузиката е на проф. Милчо Василев.

Спектакълът е изигран 600 пъти в България и по света.


Прочетено: 5060 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
университет Списание Влъхвите Инкубатори за люпене на яйца Професиоанални Американски Кокили за Строители Флора Бургас 2009 Странджа Miss Sixty Разлистване pepita Приморско Pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development