Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Подписва се договорът за Океанариума в БургасПодписва се договорът за Океанариума в Бургас
Ключови думи: океанариум, делфинариум, Бургас, Димитър Николов, Мостовик, парк Езеро
12 Юни 2013, СрядаДнес, от 17:30 часа в заседателната зала на община Бургас, кметът Димитър Николов и генералния директор на Научно-производственото обединение „Мостовик” Олег Шишов ще подпишат договора за изграждане на парк „Океанариум”.

Концесионерът беше избран с 29 гласа „за”, 4 „против” и 5 „въздържали се”  от Общински съвет Бургас през април. Изпълнението на клаузите по концесията ще се следи от специално избран Консултативен съвет. От общинска администрация гарантират, че ще има ефективен контрол от община Бургас.  В комисията, която да контролира, влизат общинските съветници  Димчо Грудев и Вълчо Чолаков и представителите на администрацията – Ивелина Стратиева, Златина Георгиева и Веселина Илиева.
Океанариумът ще бъде построен в североизточната част на бургаския парк „Езеро”. Голяма част от него в момента е неизползваема.  Инвестицията е на стойност 100 млн. лева. В експлоатация ще бъдат въведени океанариум с аквариуми от черноморски, средиземноморски и океански видове; делфинариум със зала за представления и места за отдих на делфините; аквапарк със закрита и открита част; познавателно-развлекателен комплекс.  
Според председателя на комисията Димчо Грудев, създаването на комплекса ще даде възможност за откриване на нови работни места и целогодишна заетост.  


Прочетено: 11302 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas Кокили за Строители!!! небе pepi Бургаският мост Пристанище Приморско само черноморец бургас хубава вечер залез спретната къщурка Йордановден 2011, Бургас - от Тина Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development