Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургазлийка със злато от Национален шампионат по джаз и модерни танци



Бургазлийка със злато от Национален шампионат по джаз и модерни танци
Ключови думи: Ксения Бакалова, шампионат, злато, джаз, модерен танц, Диляна Бахматова, танцова формация фрея
12 Юни 2013, Сряда



Между 7 и 9 юни се проведе Национален шампионат по джаз и модерен танц в София. Той е организиран от Българската спортна танцова федерация. Градът ни отново бе достойно представен от танцов клуб Фрея.

Бургазлийката Ксения Бакалова на 12 години завоюва златото за джаз и модерен танц. Дуетът й с Елена Маринова застана на почетното второ място. Това е голяма крачка напред за младата танцьорка - тя се състезава за първи път във възрастова категория от 12 до 15 години.           
Цялостното представяне на танцов клуб "Фрея" бе наградено с второто място на почетната стълбичка. Ръководител и хореограф на клуба е Диляна Бахматова, която заслужено получи "Гранд При" за оригиналност в представянето на цялата формация. От тук нататък, младите състезатели започват интензивна и упорита подготовка, защото им предстои Националния шампионат в Полша, който ще се проведе през декември тази година.  
Диляна Бахматова е магистър балетна педагогика и режисура от Академията за музикално танцово и изобразително изкуство, град Пловдив. Между 2005 и 2008 е хореограф в читалище „Отец Паисий” – Созопол и танцово студио „АРТ” към Общински детски комплекс, Бургас. От 2006 до 2011 е преподавател в танцова школа „Дюн”. Понастоящем – Артист-балерина в Държавна опера Бургас.


Прочетено: 5166 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Ето го Немо Pepi бургас Компасът на ул. Община Бургас Пролет преди листата сградата на Общината Община Бургас Източен лопох цвят Странджански извор Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development