Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Към приключване са ремонтите в детски училища и градини в Бургас



24 Август 2012, Петък


Автор: Катя НИКОЛОВА, Радио Фокус

В средата на Август, зам кметът Йорданка Ананиева съобщи, че 90 процента от ремонтите на бургаските училища и детски градини вече са възложени и в тях се работи усилено.

Средствата за ремонти и реконструкция са осигурени от община Бургас. Работата на определени места и по специфични дейности ще продължи след началото на учебната година, но само с довършителни дейности и те няма да пречат на учебния процес.
Извършва ремонт на две учебни заведения - ОУ„Георги Бенковски” и на Професионалната гимназия по транспорт. На училище „Георги Бенковски” ремонтът е по проект към Фонд „Енергийна ефективност”, на Професионалната гимназия по съвместна програмата между училището и общината също за въвеждане на мерки за енергийна ефективност. Следващата седмица започва ремонтът на училището в квартал „Долно Езерово”.
Обновяване се извършва и на няколко детски градини. В детска градина „Радост” в централна градска част ремонтът е по проект по Фонд „Енергийна ефективност”. В ОДЗ № 14 „ Изгрев” се извършва цялостен ремонт. Реконструкцията там се осъществява чрез смесено финансиране от община Бургас и образователното министерство. Там освен мерки за енергийна ефективност ще бъде извършен ремонт на помещенията и обновяване на санитарните възли. Ще бъдат ремонтирани и стаи, които до момента не са се ползвали, а това ще доведе да се увеличи капацитетът на детската градина и да бъдат разкрити нови групи, каза Ананиева. През последните години общината реализира проектите за ремонти на училищата съвместно с тяхното ръководство и освен в капиталовата програма на общината учебните заведения също са задължени да инвестират средства в предвидените ремонтни дейности. По този начин се правят в момента ремонтите на професионалната гимназия по туризъм и училищата „Константин Петканов” и „Добри Чинтулов”



Прочетено: 13520 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Мото клуб Конкурс прическа Бургас 2009 Весела моят изгрев Есен в Странджа джу зън-зън Конкур глазами зрителя Паметник на незнайния войн хотел приморец
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development