Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Електромобилността у нас се нуждае от технически кадри, показва анализ на сектора



до 2025 година по пътищата на страната могат да се движат най-малко 200 хиляди коли, които да са преминали конверсия
Ключови думи: Електромобили, хибриди, българска зарядна колонка за електромобили, зарядна колонка за електромобили, зарядна колонка
22 Август 2012, Сряда



Експертите прогнозират, че до 2025 година по пътищата на страната могат да се движат най-малко 200 хиляди коли

В Българската стопанска камара днес (21 август 2012 г.) бе представен анализа на сектора „Електромобили“, който разглежда състоянието, възможностите и переспективите пред електромобилността у нас.

В пресконференцията участваха програмният директор в БСК Жечко Димитров, Илия Левков – председател на клъстера „Електромобили“, и Иван Нейков – председател на Балканския институт по труда и социалната политика, който е един от авторите на анализа. 

Анализът е изработен по проекта „Разработване и внедряване на информационна система за оценка на компетенциите на работната сила по браншове и региони”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”2007-2013 г.

В рамките на дискусията бяха обсъдени предложения за увеличаването на броя на електромобилите в страната и ключовите професии, които ще помогнат за развитието на този отрасъл. Сред ключовите длъжности са:

  • Инженер електрически машини и апарати
  • Инженер, електроник
  • Бизнес анализатор, информационни технологии
  • Програмист, софтуерни приложения
  • Специалист, приложно програмиране
  • Системен администратор
  • Аналитик, компютърни мрежи
  • Аналитик, компютърни комуникации
  • Ръководител отдел Човешки ресурси
  • Експерт маркетинг
  • Електромонтьор
     

Експертите прогнозират, че до 2025 година по пътищата на страната могат да се движат най-малко 200 хиляди коли, които да са преминали конверсия, което представлява около 3% от автомобилите у нас. Според специалистите, ползването на електромобили трябва да получи много финансови и данъчни облекчения. Сред предложенията е новите собственици на електромобили да получават финансова подкрепа в размера на 30 процента от стойността на колата.

Други предложения са тези коли да бъдат освободени от пътен и от годишен данък, от такса за паркиране в градовете, както и от такса за регистрация. Авторите на анализа предлагат увеличаване на данъците на семействата, които имат повече от една кола, използваща минерални горива.

Вече има създадена българска зарядна колонка за електромобили, която е в изпитателен период, съобщиха още експертите. У нас се създават и модели за подмяна на обикновения двигател на колата с електродвигател.




Електромобили, хибриди, българска зарядна колонка

Електромобили, хибриди, българска зарядна колонка

Електромобили, хибриди, българска зарядна колонка
Прочетено: 12786 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Египет Близо до жп гарата централна градска тоалетна pepi Бургас, ФЛОРА 2008 pepi Хозяин причала Летния театър на Бургас СУЕТНОС
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development