Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Електромобилността у нас се нуждае от технически кадри, показва анализ на секторадо 2025 година по пътищата на страната могат да се движат най-малко 200 хиляди коли, които да са преминали конверсия
Ключови думи: Електромобили, хибриди, българска зарядна колонка за електромобили, зарядна колонка за електромобили, зарядна колонка
22 Август 2012, СрядаЕкспертите прогнозират, че до 2025 година по пътищата на страната могат да се движат най-малко 200 хиляди коли

В Българската стопанска камара днес (21 август 2012 г.) бе представен анализа на сектора „Електромобили“, който разглежда състоянието, възможностите и переспективите пред електромобилността у нас.

В пресконференцията участваха програмният директор в БСК Жечко Димитров, Илия Левков – председател на клъстера „Електромобили“, и Иван Нейков – председател на Балканския институт по труда и социалната политика, който е един от авторите на анализа. 

Анализът е изработен по проекта „Разработване и внедряване на информационна система за оценка на компетенциите на работната сила по браншове и региони”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”2007-2013 г.

В рамките на дискусията бяха обсъдени предложения за увеличаването на броя на електромобилите в страната и ключовите професии, които ще помогнат за развитието на този отрасъл. Сред ключовите длъжности са:

 • Инженер електрически машини и апарати
 • Инженер, електроник
 • Бизнес анализатор, информационни технологии
 • Програмист, софтуерни приложения
 • Специалист, приложно програмиране
 • Системен администратор
 • Аналитик, компютърни мрежи
 • Аналитик, компютърни комуникации
 • Ръководител отдел Човешки ресурси
 • Експерт маркетинг
 • Електромонтьор
   

Експертите прогнозират, че до 2025 година по пътищата на страната могат да се движат най-малко 200 хиляди коли, които да са преминали конверсия, което представлява около 3% от автомобилите у нас. Според специалистите, ползването на електромобили трябва да получи много финансови и данъчни облекчения. Сред предложенията е новите собственици на електромобили да получават финансова подкрепа в размера на 30 процента от стойността на колата.

Други предложения са тези коли да бъдат освободени от пътен и от годишен данък, от такса за паркиране в градовете, както и от такса за регистрация. Авторите на анализа предлагат увеличаване на данъците на семействата, които имат повече от една кола, използваща минерални горива.

Вече има създадена българска зарядна колонка за електромобили, която е в изпитателен период, съобщиха още експертите. У нас се създават и модели за подмяна на обикновения двигател на колата с електродвигател.
Електромобили, хибриди, българска зарядна колонка

Електромобили, хибриди, българска зарядна колонка

Електромобили, хибриди, българска зарядна колонка
Прочетено: 12784 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкур глазами зрителя Пожарната в Бургас Машините на Леонардо Конкур глазами зрителя етюд 01 АЗ Източен лопох цвят димитров ден тръби 2 Лилиум Мебелна Фабрика ДИЕЗ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development