Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

България може да остане изолирано пространство, ако БДЖ фалираСнимка: Бургасинфо
Ключови думи: БДЖ, пътнически превози, товарни превози
03 Август 2012, ПетъкКриза в системата на пътническите превози на БДЖ, предизвика БСК да излезе с позиция.

Според Камарата, само драстична реформа и последваща оптимизация ще предотврати риска,  България от да остане без железница. В ЕС мрежите на високоскоростните влакове се разширяват. Има опасност  България да остане изолирана от Европа.
БСК осъди тенденцията да се води БДЖ към фалит. 
Част от мерките, които БСК предлага са:  Ускорено концесиониране на гари и гарови площи; закриване на неефективните линии; отдаване на концесия подръжката на влаковете, обслужването на пътниците, обслужването на определени линии и маршрути и др.; драстични съкращения на персонала в железниците, вкл. на основата на автоматизацията; ревизия на преференциите на различни категории клиенти – да се ограничат по време; Планиране на повече средства за модернизация и реконструкция на ж.п. системата в следващия планов период на ОП „Транспорт“; спиране на кражбите и разхищенията на средства и т.н.
При невъзможност за оздравяване на дружеството, да се върви към обявяване на  несъстоятелност без излишно наливане на допълнителни публични средства, разсрочване или опрощаване на дългове. БСК е убедена, че всякакви управленчески решения на ръководства на БДЖ, които не са обвързани с политическа подкрепа, ще изправят железницата пред риска на ликвидацията.
Прочетено: 3472 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
коледни песни Ремонтира носачи BMW Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Бургас моите цветя най-съвестният представител Аз в Лондон Лутън оферта заем Флора -Бургас-2009.JPG Александропулис, Гърция - юни.2007 Барселона
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development