Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бенефис на Георги Калоянчев в Летния театър в Бургас



04 Юли 2012, Сряда



Бенефисен спектакъл в чест на големия български артист Георги Калоянчев – Калата ще се проведе в родния му град Бургас. Любимецът на публиката ще бъде почетен с най-ярката и незабравима своя роля, тази на Ганьо Балкански.

Култовата за няколко поколения български зрители театрална постановка „Господин Ганьо Балкански“, адаптирана от Георги Данаилов, под режисурата на Никола Петков и по музика на Юрий Ступел, ще бъде поставена този петък – 6 юли от 21.00 часа на сцената на Летния театър. В нея ще участват артисти от Сатиричен театър „Алеко Константинов“ – София и Драматичен театър „Невена Коканова“ – Дупница.
Интересно за бургаската публика е, че в коронната роля на Калата ще видим не друг, а синът му Ивайло Калоянчев. Героят на Алеко Константинов този път обаче не е онзи демонстративен простак и парвеню, а предпочита задкулисните борби и удари.
Актьорският състав се допълва още от добре познатия на публиката Славчо Пеев, Веселин Цанев, Иван Иванов, Николай Илчев, Георги Бояджиев, Василка Сумева, Снежана Малковска и спортната журналистка, телвизионна водеща и актриса Люба Пашова.
Още една голяма изненада очаква съгражданите на големия талант. В началото на спектакъла ще бъде излъчено поздравление от Калата към бургазлии.
Дали и как ще се справи с това огромно предизвикателство Ивайло Калоянчев, и което баща му толкова успешно е „преборил“ през 1985 г. , когато е поставена за първи път постановката „Г-н Ганьо Балкански“, гледайте в петък в Летния театър. Билети за спектакъла се продават само на ул. „Александровска“. Те са на цени от 6 и 8 лева.
Спектакълът гостува в родния град на колоса на българската филмова и театрална сцена Георги Калоянчев със съдействието на Община Бургас, Фондация „Алеко Константинов“ и Сдружение „За Княжево“.

Бенефис на Георги Калоянчев в Бургас



Прочетено: 5274 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas Неизползваната жп линия в парк на границата с брега Ротари Клуб Бургас поздравява Петко Сиреков Слънчоглед Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Парк в Бургас, Младежки дом аз Флора Бургас 2009 камини Преминаването забранено! Хамали Грийн – Пренос и Транспорт
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development