Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Култура и изкуство // Бургас
Приказни герои откриха Пясъчния фестивал в Бургас

Фестивал на пясъчните фигури в Бургас



Фестивал на пясъчните фигури в Бургас
Ключови думи: пясъчни фигури, фестивал на пясъчните фигури, бургас, фестивал
04 Юли 2012, Сряда



Грандиозен шоу – спектакъл зарадва Бургас. Откриха поредния Фестивал на пясъчните скулптури. Приказни герои, огнегълтачи, балерини, египетски ...

Грандиозен шоу – спектакъл зарадва бургазлии и ознаменува откриването на новото 5-то издание на Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас. Любими на малки и големи приказни герои, огнегълтачи, балерини и египетски фараони „разказваха“ истории с танц и финес.
Аладин, Тинкърбел, Оловният войник, Арлекин, Червената шапчица и още куп анимационни герои „населиха“ пясъчния град в бургаския парк „Езеро“. Спектакълът, специално създаден за случая, завърши с пищна заря, която озари бургаския залив.  
    „Със самочувствие можем да кажем, че в Бургас се организира най-хубавият и най-интересен фестивал на пясъчните фигури“, заяви кметът на Димитър Николов. „Освен това постигнахме нашата първоначална цел – успяхме да създадем собствена школа от скулптори. Тази година българите са повече от чужденците и всички виждате, че са се справили не по-зле от тях“, допълни Николов.
За незабравимото преживяване допринесоха музикантите от духовия оркестър, артистите от Бургаския балет, момичетата от СКХГ „Черноморец“ и от танцов клуб „Фрея”.
Темата на пясъчния град е „Вълшебен свят“, а обитателите му са анимационните и приказни герои Бъгс Бъни, Тазманинският дявол, Красавицата и Звярът, Хензел и Гретел, Симба, Немо, Пепеляшка, Мечо Пух, Хелбой, Алиса в страната на чудесата, Цар Лъв, Том и Джери и много др.
Общо 18 скулптори от 9 държави сътвориха от 3 500 тона пясък 18 фигури с образите на любимите детски герои. Оригиналните пясъчни произведения ще връщат спомените на малки и големи до 15 септември, а при хубаво време и до октомври месец. Цените на билетите са като миналогодишните – 1 лв. за деца и пенсионери и 3 лв. за възрастни.

Фестивал на пясъчните фигури в Бургас




Фестивал на пясъчните фигури в Бургас

Фестивал на пясъчните фигури в Бургас

Фестивал на пясъчните фигури в Бургас
Прочетено: 14816 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Хебел ремонтира,кормилна система НЕБЕСЕН ПОГЛЕД Конкурс прическа Бургас 2009 В атака сградата на Общината Конструкция Семейство на плажа Труженики моря ЛРД ЦЪРКВА Машините на Леонардо Приятели
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development