Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Семинар в БТПП: Как се прави бизнес в Сингапур и Югоизточна Азия12 Юни 2012, ВторникБългарската търговско-промишлена палата , Европейската търговска палата в Сингапур и Бизнес федерацията на Сингапур проведоха бизнес семинар на тема „Как се прави бизнес в Сингапур и Югоизточна Азия”. БТПП организира бизнес делегация до Сингапур

В БТПП се проведе бизнес семинар „Как се прави бизнес в Сингапур и Югоизточна Азия” с лектори от Европейската Търговска палата в Сингапур, Бизнес Федерацията на Сингапур и Министерството на икономиката, енергетика и туризма на Република България. Сингапур е на първо място по лекота на правене на бизнес в света според доклад на Световната Банка. Семинарът бе открит от председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. Той отбеляза подкрепата, която Европейската търговска палата в Сингапур оказва на европейските фирми в града-държава, като подчерта, че България трябва да се стреми към резултатите и условията за правене на бизнес в Сингапур.

Сътрудничеството между Българската търговско-промишлена палата и партньорите ни в Сингапур датира от 1984г., напомни председателят. БТПП ще поддържа постоянна връзка с Европейската търговска палата в Сингапур с цел увеличаване на успешните сделки.

Г-н Матео Вецози, изпълнителен директор на Европейската търговска палата в Сингапур информира, че представляват в Сингапур 1800 европейски фирми, които успешно развиват бизнеса си. Сред членовете на Европейската търговска палата са мултинационални компании и МСП.

Г-н Илия Деков, главен експерт в Министерството на икономиката, енергетика и туризма подчерта,че съществуват редица предпоставки и желание както от страна на български фирми, така и на фирми от Югоизточна Азия за задълбочаване на двустранното сътрудничество. Страните от АСЕАН са важни партньори на ЕС и в частност на България, отбеляза той. Сингапур е приоритетен търговско-икономически партньор за България в района на Югоизточна Азия, напомни г-н Деков. През 2011 г. АСЕАН е трети по големина външнотърговски партньор на ЕС. През изминалата година двустранната търговия на стоки и услуги между двете организации надхвърля 206 млрд. евро. Въпреки световната финансова криза, икономиките на държавите от АСЕАН отбелязаха значителен ръст през последните години. Сингапур е лидер в това отношение като през 2010 г. отбелязва ръст на БВП от близо 14.5 %. България би могла да играе ролята на врата за компаниите от страните от АСЕАН, които искат да навлязат на пазарите на съседните на България страни на Балканския полуостров, както и в други страни от ЕС. От друга страна, 600-милионният пазар на страните от АСЕАН предоставя добра възможност за експортно ориентираните български фирми, отбеляза представителят на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Г- н Кнут Унгер запозна участниците в бизнес семинара с изискванията за откриване на търговско представителство в Сингапур като отбеляза водещите позиции, които страната заема по отношение на конкурентоспособност и лекота на правене на бизнес.

Интересна бе и презентацията на г-н Мартин Уон, представител на Бизнес Федерацията на Сингапур. Федерацията представлява 18 400 компании и играе роля на мост между правителството и бизнеса. Сред важните сектори на икономиката в Сингапур са електрониката, био-медицината и нефтохимическата промишленост.

БТПП има договорни отношения от 1996 година с Фередацията на сингапурските производители, която е партньор на Европейската Търговска палата в Сингапур.

През първата седмица на октомври БТПП ще организира бизнес делегация до Сингапур с подкрепата на Европейската търговска палата в Сингапур и Бизнес Федерацията на Сингапур, за което бе отправено покана по време на семинара.Прочетено: 3816 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas Регулиращи Кокили за Шпакловка и Oкачени тавани Фонтаните на Град Монтата-BG моят изгрев Конкур глазами зрителя ЛЯТО В ЧЕРНОМОРЕЦ Хималаи МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ. Слънчоглед ФОН Пластири за отслабване Hoodia (Худия)
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development