Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Първоначалните проверки по плажовете приключиха



13 Юни 2012, Сряда



Единадесет плажа на територията на областта, отдадени под наем от Областен управител на област Бургас, бяха проверени през последните две седмици.

Проверяващите, сред които експерти от Областна администрация, Морска администрация, Български червен кръст, Регионална инспекция по околна среда и води, Регионална здравна инспекция, представители на полицията и общинските администрации, провериха дали наемателите им спазват клаузите по сключените договори за наем и разпоредбите в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. В част от проверките се включи и лично Областният управител Константин Гребенаров.
Сред проверените плажни ивици са „Обзор – юг”, „Река Вая”, „Несебър – стар град”,  „Несебър – изток” в Община Несебър; „Поморие-централен”, община Поморие; „Бургас – север”, община Бургас; „Младост-ММЦ”, община Приморско; „Малък плаж Лозенец”, „Царево – Василико”, „Устие на р.Велека”, „Резово” в община Царево. След преглеждане на документацията и оглед на плажната ивица на всеки от тези плажове комисията е установила, че няма съществени нарушения. На ивиците се подържа необходимата хигиена, почистването се извършва всеки ден както ръчно, така и машинно, наемателите са се погрижили и за обезпаразитяването. Осигурени са медицински лица.
За разлика от предни години, когато основно оплакванията бяха свързани с липса на зони свободни от чадъри и шезлонги, през настоящата година такива нарушения не са констатирани. Достъпът до всички ивици е безпрепядствен за гражданите, а необходимите 50 %  свободна зона са осигурени.
При по-голямата част от плажовете е констатирано, че няма да предлагат водно-атракционни услуги през настоящата година. Там където ще се предлагат текат съгласувателни процедури с Морска администрация.
На всички проверени плажни ивици има назначени спасители, които да се грижат за безопасността и сигурността на плажуващите. Не навсякъде обаче броят им отговаря на предвидения в наредбата. Именно това е и едно от предписанията, които комисията даде за отстраняване.
От Областна администрация Бургас се надяват с периодичните проверки, които извършват да осигурят на жителите и гостите на областта един спокоен и безпроблемен летен сезон. От администрацията на губернатора апелират всички избрали на плажуват на неохраняеми плажове да бъдат изключително внимателни и да спазват правилата за безопасност.




Прочетено: 4050 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Вече съм голяма Графила 2009, Бургас флора 2008 В очакване на жертвата обход в търсене на храна Попрошайка воробей Жреци на музите 2009 Роза витраж3 над Ахелой дъга само черноморец бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development