Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

MOMЧЕТО, КОЕТО БЕШЕ ЦАР28 Май 2012, ПонеделникФилмът спечели наградата за най-добър режисьор на документален филм на Българската филмова академия на церемония в Люмиер.

Авторите на „Георги и пеперудите“ подготвят уникална за България прожекция на последния си филм - „Момчето което беше цар“. Събитието ще се състои на 15 юни в зала 1 на НДК. Изборът на тази дата не е случаен – 16 юни е рожденият ден на Симеон Сакскобургготски. Този подход цели да провокира дебат и една символична равносметка на последните 20 години политически живот в България. „Филмът ни засяга особено важна и деликатна за съвременната българска общественост тематика, тази за вярата в демокрацията и сантименталната и противоречива носталгия по бившия цар и бивш министър-председател на България Симеон Сакскобургготски. Биографията на Симеон се превърна в събирателен образ на много съществени трансформации през последните години“, споделя Мартичка Божилова, продуцент на «Момчето което беше цар».

Световната премиера на филма бе през септември миналата година в рамките на най-мащабния фестивал в света, Международния филмов фестивал в Торонто, Канада, последвана от европейска премиера на престижния фестивал „BFI London International“. Водещото издание „Time Out London“ коментира, че  “Ерол Морис среща братя Коен в този филм – един истински деликатес...”, а „Variety“ определи монтажа като първокласен. Безспорната сила на филма е виртуозният баланс на силно полярните позиции по темата, особено в нашето общество. Изключително интересна е реакцията на главния персонаж – Симеон Сакскобургготски - който след като гледа филма се замисли дълбоко и каза, че „времето ще покаже”, а в последствие призна, че всеки има право на гледна точка.

„Вълнуващата есктремност в позициите относно тематиката на филма е особено ценна за неговото представяне, защото придава неповторим импулс на продукцията. За единствената до сега прожекция в България – по време на тазгодишния София Филм Фест – билетите свършиха преди официалното лансиране на филма, а интересът многократно се повиши. Групата, успяла да проникне в залата, ръкопляскаше, смееше се, бурно негодуваше и заемаше шумно позиция по време на самата прожекция. Приемането на филма бе неописуемо живо и истинско. Вярвамe, че с ексклузивното и много по-амбициозно филмово събитие в зала 1 на НДК ще постигнем още по-силен ефект и ще привлечем много повече публика“, споделя Мартичка Божилова.

„Момчето което беше цар“ на 15 юни от 19:00 часа в зала 1 на НДК
MOMЧЕТО, КОЕТО БЕШЕ ЦАР

MOMЧЕТО, КОЕТО БЕШЕ ЦАР
Прочетено: 7362 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Международен Семинар на фризьорите София Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Стилът на знаменитостите Бургас и Леонардо Калиакра парапетът до Мой хороший знакомый из Бургаса Елена Морска градина Бургас Бургаска къша ухажване
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development