Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

MOMЧЕТО, КОЕТО БЕШЕ ЦАР28 Май 2012, ПонеделникФилмът спечели наградата за най-добър режисьор на документален филм на Българската филмова академия на церемония в Люмиер.

Авторите на „Георги и пеперудите“ подготвят уникална за България прожекция на последния си филм - „Момчето което беше цар“. Събитието ще се състои на 15 юни в зала 1 на НДК. Изборът на тази дата не е случаен – 16 юни е рожденият ден на Симеон Сакскобургготски. Този подход цели да провокира дебат и една символична равносметка на последните 20 години политически живот в България. „Филмът ни засяга особено важна и деликатна за съвременната българска общественост тематика, тази за вярата в демокрацията и сантименталната и противоречива носталгия по бившия цар и бивш министър-председател на България Симеон Сакскобургготски. Биографията на Симеон се превърна в събирателен образ на много съществени трансформации през последните години“, споделя Мартичка Божилова, продуцент на «Момчето което беше цар».

Световната премиера на филма бе през септември миналата година в рамките на най-мащабния фестивал в света, Международния филмов фестивал в Торонто, Канада, последвана от европейска премиера на престижния фестивал „BFI London International“. Водещото издание „Time Out London“ коментира, че  “Ерол Морис среща братя Коен в този филм – един истински деликатес...”, а „Variety“ определи монтажа като първокласен. Безспорната сила на филма е виртуозният баланс на силно полярните позиции по темата, особено в нашето общество. Изключително интересна е реакцията на главния персонаж – Симеон Сакскобургготски - който след като гледа филма се замисли дълбоко и каза, че „времето ще покаже”, а в последствие призна, че всеки има право на гледна точка.

„Вълнуващата есктремност в позициите относно тематиката на филма е особено ценна за неговото представяне, защото придава неповторим импулс на продукцията. За единствената до сега прожекция в България – по време на тазгодишния София Филм Фест – билетите свършиха преди официалното лансиране на филма, а интересът многократно се повиши. Групата, успяла да проникне в залата, ръкопляскаше, смееше се, бурно негодуваше и заемаше шумно позиция по време на самата прожекция. Приемането на филма бе неописуемо живо и истинско. Вярвамe, че с ексклузивното и много по-амбициозно филмово събитие в зала 1 на НДК ще постигнем още по-силен ефект и ще привлечем много повече публика“, споделя Мартичка Божилова.

„Момчето което беше цар“ на 15 юни от 19:00 часа в зала 1 на НДК
MOMЧЕТО, КОЕТО БЕШЕ ЦАР

MOMЧЕТО, КОЕТО БЕШЕ ЦАР
Прочетено: 5890 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
честит рожден ден лека вечер Конкурс прическа Бургас 2009 Осенний натюрморт Ботева Бургаският кей Стара църква в Созопол Попрошайка воробей Пресдтавяне на книгата Родът Сирекови В Несебър “Бакти+“ Препарат за септични ями
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development