Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Култура и изкуство // Бургас // Арт // Архитектура
Камара на архитектите в България, РК Бургас организират конкурс

Моята къща-мечтаКОНКУРСЪТ е за рисунка или макет на тема "Моята къща-мечта" и в него могат да участват деца до 14 години
Ключови думи: конкурс за деца, камара на архитектите, моята къща-мечта, къща-мечта
08 Май 2012, ВторникКОНКУРСЪТ е за рисунка или макет на тема "Моята къща-мечта" и в него могат да участват деца до 14 години. Резултатите ще се събират на посочения адрес или получават по e-mail до 17 часа на 28 май 2012.
Най-добрите проекти ще бъдат определени от жури и ще бъдат обявени на 1 юни.
Наградите са в категориите : най-смела идея, най-интересен проект, най-малък участник, най-оригинално представяне и др.


КОНКУРСЪТ е за рисунка или макет на тема "Моята къща-мечта" и в него могат да участват деца до 14 години. Резултатите ще се събират на посочения адрес или получават по e-mail до 17 часа на 28 май 2012.
Най-добрите проекти ще бъдат определени от жури и ще бъдат обявени на 1 юни.
Наградите са в категориите : най-смела идея, най-интересен проект, най-малък участник, най-оригинално представяне и др.

Проектите трябва да бъдат придружени с кратък текст и отговори на анкетата, която можете да намерите надолу в текста.

ЦЕЛ
Ние всички – деца и възрастни – живеем в свят, създаден от възрастните, от техните пораснали мечти и въображение. Какъв би бил един свят, построен от деца? Дали той би приличал на познатата ни архитектурна среда? Или би представлявал по-уютно, интересно и забавно място? Вслушват ли се възрастните в гласовете на децата или ги приемат за наивен шум, фон на зрелите си мисли? Понякога самите възрастни се опитват да се върнат към свежестта на непринудените детски идеи, но най-интересно ни се струва да попитаме самите деца за какъв свят мечтаят. Да започнем от дома – как децата си представят „къщите“, в които биха искали да живеят? Кое е важно за тях? Доколко познаваме мечтите на собствените си деца? Можем ли да работим заедно с тях по „проект“ за къща-мечта, предизвиквайки въображението им и приемайки, че няма невъзможни светове, стига да има мечти, които да водят към тях?
Наричаме инициативата „лаборатория“, защото ни се иска да поощрим освен въображението на децата, също и съвместната им работа с приятели, родители, учители и т.н., които да им помагат да разкажат за своите мечти, без почеркът на възрастния на надделее над детския. Това ще бъде основен критерий при оценяване на проектите.
Крайната цел е събраните проекти да бъдат публикувани в книжка - албум "Моята къща-мечта" и да бъдат презентирани есента на Софийска архитектурна седмица.

ИГРАТА ще се проведе на 1 юни от 15 часа край "Стената на приказките" в Морската градина на гр.Бургас. В програмата са включени много приключения и изненади.
Подробности относно играта ше бъдат обявени във Facebook и в медийното пространство дни преди 1 юни.


Адрес за изпращане на проектите:
8000 Бургас ул.Цар Асен 7, ет.3,офис 4
до: КАБ-Бургас за конкурса “Лаборатория за къщи-мечти”
раб.време 10-12ч. и 14-16ч.
тел 056 842944
или e-mail: [email protected]Прочетено: 22110 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
хотел приморец Sunrise Международен Семинар на фризьорите София Републиканска след ремонта самолет KST Bourgas 1975 Театър за драма. опера и балет, Бургас Неизползваната жп линия в парк Полет Мандарин
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development