Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

От богат – още по-богат



16 Април 2012, Понеделник


Автор: Детелина АВРАМОВА, студент БСУ

Най-богатият човек на света, мексиканецът Карлос Слим, продължава да увеличава своето богатство.

Представители на финансовото издание „Сентидо комун” отбелязаха, че състоянието на мексиканеца е стигнало 72, 64 милиарда долара.
През последните години богатството на Слим е скочило с 13, 4 %, благодарение на което за трета поредна година оглавява класацията на най-богатите хора на планетата.
Карлос Слим http://www.manager.bg/news/karlos-slim-na-17-milioner-na-70-nay-bogatiyat-v-sveta   е син на ливански продавач, който през миналия век е пристигнал в Мексико. Към момента Слим е телевизионен магнат, както и колекционер на произведения на изкуството.


На 17 години с милион в джоба

Карлос Слим изкарва първия си милион на 17 години от борсови сделки. Инвестира парите в западни фабрики, като ги модернизира, а след това  продава. И така той стига днес до първото място в класацията на най-богатите хора в света.
Възходът на Слим започва през 1990 година, когато неговият приятел, мексиканският президент Карлос Салинас, приватизира държавната телекомуникационна компания и му я продава на възможно най-изгодната цена – 1,8 милиарда долара, която според специалистите е изключително ниска.
И така, използвайки юридическите и политическите си контакти, Слим днес се е превърнал в монополист, който държи в свои ръце 90% от пазара в Мексико.
Най-богатият човек на планетата е баща на 6 деца. Съпругата му умира през 1999 година, след което Слим открива, че има тежко сърдечно заболяване. Мексиканецът подкрепя най-вече проекти за децата, но критиците го упрекват, че отделя твърде малко от състоянието си за социално подпомагане. На такива нападки Слим отговаря, че богатството е като градина – „нормално е да подаряваш някои от плодовете, но никой не би подарил цялата си градина”.




Прочетено: 4480 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Странджански извор коте Бургас, ФЛОРА 2009 Попрошайка воробей докато ние спи, те творят Три девойки ученички Приятелки в три цвята Малката pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development