Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Преглед на основните теми в кретащия едва-едва бургаския печат



Бургас, преглед на печата
Ключови думи: Бургас, преглед на печата
13 Април 2012, Петък



В Бургас останаха 1-2 вестника и около 78 сайта. Нов ден - нов сайт. Бургаските събрани накуп - не онези за бизнеса, а Другите, са колкото всички 13 по-важни от Бургас града взети накуп. Само Фестивалите в Бургас са повече от сайтовете за Бургас.


(преразказ с елементи на разсъждение от Фокус Нюз).
 „Възкресение под звездите на две места в Бургас”, е водещото заглавие на регионалния всекидневник „Твоят ден”.  - не знаехме, че има такъв, но се сещаме, че приятели на бургаските началници издълбаха площада пред Кирил и Методи и срутиха почти църквата.
По-натам разбираме, че ... За пръв път в Бургас ще има две литургии под открито небе. Тъй като храм „Св. Св. Кирил и Методий” е затворен, едната литургия ще е на пл. „Тройката”. И пак ни дума за подвизите на Кмета. Къде отиде този човек!?

Сливенският митрополит Йоаникий ще е в храм „Св. Иван Рилски”, който е твърде малък. Пред храма ще има две видеостени за удобство на бургазлии. Патрули ще регулират движението на пешеходци и коли по съседните улици „Стефан Стамболов” и „Сан Стефано”.
Тъй като ББ е отказал да работи в събота, то главен регулировчик ще е Краси Стойчев (що пък за него се сетихме!?)

На следващата страница четем (Фокус чете), че първата пациентка на инвитро центъра в Бургас, 34-годишна бургазлийка, вече очаква първото си дете.


Вестникът пише и за предложението на кмета на Бургас Димитър Николов до Общинския съвет. Той предлага на съветниците да гласуват общината да поиска от правителството да предостъпи безвъзмездно 6 терена по крайбрежието на кв. „Сарафово” за ползване на рибарите от квартала. Парцелите са нужни, за да могат рибарите да кандидатстват за средства по ОП „Рибарство”.
Най-после и нашият човек се появи. Требе да се направи преглед на населението, за да се види кой ще срути храмчето в Сарафово.

и.т.н

110 килограма съмнително агнешко ще бъде унищожени след проверки на Агенцията по безопасност на храните в Бургас, четем още във вестника. Месото е нямало абсолютно никакви документи. Четири екипа на агенцията ще дежурят по време на Великденските празници. „Гардът, пребит от Перата и компания, остана без коли”, е заглавие още на стр. 3. Двата автомобила, които изгоряха в Поморие, са били собственост на бодигард на бургаска дискотека, който през февруари бе жестоко пребит от Петър Низамов –Перата и още двама мъже. Фондация „Левентис” помага за реставрацията на църкви в стария Несебър, съобщава изданието на следващата си страница. В броя пише още и какво и за колко се предлага на бургаския пазар. За предстоящия ремонт на Графичната база в града, който започва след празниците, може да прочете на стр. 7. Реконструкцията ще се извърши по проект „Завръщане в Бургас – минало, настояще и бъдеще” за около 65 хил. лева.


Прочетено: 10192 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Йордановден 2011, Бургас - от Тина Лалета от Бутик Spirit of Burgas Старият Бургас Кавказка иглика Пристанище Приморско Бургаският кей Конкурс прическа Бургас 2009 кафето ми Кайро Странджа Близо до жп гарата
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development