Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Младежкото НДСВ настоява за нов студентски кампус и специален закон за студентските градове



МНДСВ, Стефан Кенов, НДСВ, Студентския град
Ключови думи: МНДСВ, Стефан Кенов, НДСВ, Студентския град
13 Април 2012, Петък



На дискусия по инициатива на младежите от СДС днес в парламента се обсъдиха проблемите, мерките и визиите за Студентския град. ерия и престъпност.

По покана на СДС от страна на МНДСВ в дискусията участваха председателят на МНДСВ Стефан Кенов и секретарят Галя Славкова. Стефан Кенов подчерта, че позициите на младежите на НДСВ и на СДС съвпадат в много пунктове. Той представи визията на МНДСВ:

НДСВ винаги е отделяла първостепенно внимание върху образованието на младите хора и върху качеството на живот за тях.

НДСВ не веднъж изразяваше тревога за безобразията в Студентския град и невъзможността Столична община и управлението на държавата да се справят със сигурността и безопасността на студентите в Дървеница. След жертвите-студенти, които платиха безхаберното управление, вече е дошло време да си кажем истината. А тя е, че София, столицата на страната, културният и образователен център на България, няма свой Студентски камупс, а Студентският град е всичко друго не и студенстки. Само с мерки нищо няма да се промени. Нещата от гледна точка на сигурност, безопасност, собственост, възможности за наука и социална обезпеченост са напълно объркани.

Ние предлагаме да говорим за изграждането на нов, обособен самостоятелно, истински Студентски кампус, в който да се построят нови университетски сгради, лаборатории, библиотеки, спортни площадки, магазини, църква, салон за кино и театър, детски градини и т.н.

Предлагаме да има специален закон, в който да се уреди ясно собствеността, редът и правилата на Студентския кампус. Необходимо е с промяна на Закона за висшето образование да се постанови университетите да се  занимават само с наука и преподаване, а не със стопански нетипични за тях дейности /както банките нямат право да се занимават със стопанисване на имоти/.

Такъв модерен проект може да се разглежда и като стимул за създаване на БВП, защото в кампусът ще има бизнес инкубатори за млади хора и малки нови фирми в областта на иновациите.

Част от разходите на новия кампус могат да се осигурят чрез продажбата на старите блокове-общежития. Те могат да се ползват като общински жилища.

Старите университетски сгради също могат да се използват като бизнес паркове и да се приватизират.

Ако този проект за нов истински Студентски кампус беше стартирал преди две - три години, досега щеше да е готов и да носи приходи на общината. Той по груба оценка щеше да струва точно толкоз, с колкото олекна фискалният резерв през тези три години – около 4 – 5 млрд. лева. Сега обаче не само парите ги няма, ами и Студентският град тъне в пълен хаос, миз


Прочетено: 5638 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
камини ЕЛЕКТРИЧЕСКИ Цъфнали череши Семейство на плажа моят изгрев МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ. Spirit of Burgas Неизмазана тухлена селска къща Българско село Мишка Странджа през есента
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development