Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Протестът – от Кърджали дойде и в столицата



Валентин Захариев, ОЦК, Кърджали, КНСБ, Иванка Караколева
Ключови думи: Валентин Захариев, ОЦК, Кърджали, КНСБ, Иванка Караколева
11 Април 2012, Сряда



В декларацията си до Народното събрание металоработниците изразиха своите искания и за криминализиране на деянията, свързани с неизплащането на работни заплати и осигуровки на работниците и служителите.

„Искаме си комбината, в него ни премина животът, но не искаме Валентин Захариев вън!” С тези възгласи металоработници от „ОЦК” АД – Кърджали, излязоха на протест днес, 11.04.2012 г., пред офисите на „Интертръст Холдинг” АД в София. Работниците от ОЦК пристигнаха в столицата с автобуси, водени от председателя на РС на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева. Протестът бе ръководен от вицепрезидента на КНСБ Валентин Никифоров – председател на Националния стачен комитет.
Исканията на работниците и служителите на ОЦК са за незабавно изплащане на дължимите им възнаграждения от собственика на предприятието Валентин Захариев, за защита на работните им места и за нов мениджърски екип.
По време на протеста си пред Народното събрание те излъчиха група, която начело с Иванка Караколева се срещна със заместник-председателя на Народното събрание Анастас Анастасов. Народният представител от Кърджали от ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева излезе сама от Народното събрание и разговаря със своите съграждани. В разговорите е предложено решаване на проблема чрез възвръщане на собствеността на държавата над „ОЦК” АД – Кърджали, на база на точен анализ на поетите ангажименти при приватизационния договор.
В декларацията си до Народното събрание металоработниците изразиха своите искания и за криминализиране на деянията, свързани с неизплащането на работни заплати и осигуровки на работниците и служителите. Металоработниците настояват още при удовлетворяване на вземанията на кредиторите при производство по несъстоятелност работниците и служителите да бъдат първи по ред. Те също искат да се даде възможност на работниците и служителите да искат регламентирано откриване на производство по несъстоятелност на работодател, който не е изплатил уговореното трудово възнаграждение. Основно искане пред Народните представители бе промяна в Гражданско-процесуалния кодекс, съгласно която работниците и служителите, на които се дължат възнаграждения, могат да искат въз основа на извлечения от ведомостите за заплати бързо издаване на изпълнителен лист, без да водят дела по исков ред.




Прочетено: 4634 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi Поглед от дрон Детски къщи Teddys house Забранено за нудисти Черноморец Бургас Исторически музей, Бургас Отровни гъби Международен Семинар на фризьорите София жълто и сиво 2 Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ полети и пристани 02
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development